NEAPINED

Smart #3: Ξεκίνησε το λανσάρισμα στην Ευρώπη

Το πιο πρόσφατο μοντέλο της νέας Smart, το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ με μήκος 4,44 μέτρα, είναι πλέον διαθέσιμο στη Γερμανία με τιμή από 43.490 ευρώ.

Το ηλεκτρικό κουπέ SUV Smart #3 έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στην έκθεση του Μονάχου, μετά την πρώτη του παρουσίαση στη Σαγκάη, τον περασμένο Απρίλιο.

Η ευρωπαϊκή έκδοση αυτού του κουπέ SUV μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη με την κινεζική αντίστοιχη, ενώ εισάγει την αποκλειστική έκδοση 25th Anniversary Edition.

Αυτή η ειδική έκδοση τιμά την 25η επέτειο από το λανσάρισμα του αρχικού Smart και διαθέτει ένα μοναδικό λευκό εξωτερικό με εντυπωσιακές πορτοκαλί πινελιές, κομψές μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και διακριτικά σήματα.

Με μήκος στα 4.440 χιλιοστά, το Smart #3 ανήκει στην κατηγορία των κόμπακτ SUV και είναι κατά 170 χιλιοστά μακρύτερο από το Smart #1.

Στο εσωτερικό, είναι εξοπλισμένο με μια πλούσια γκάμα χαρακτηριστικών, όπως ένα σύστημα infotainment 12,8 ιντσών, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2 ιντσών, ένα head-up display 10 ιντσών, πολυτελή μαύρα και λευκά δερμάτινα καθίσματα, μια πανοραμική οροφή που κοσμείται με ενσωματωμένα LED και ένα υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα 13 ηχείων από την Beats.

Το Smart #3 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: τις Pro+, Premium και την επετειακή έκδοση 25th Anniversary. Όλες τους κινούνται από έναν ενιαίο ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, ο οποίος αποδίδει 272 ίππους.

Η κορυφαία έκδοση Brabus εστιάζει στις επιδόσεις και διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνδυαστικά αποδίδουν 428 ίππους. Τα πισωκίνητα μοντέλα επιταχύνουν από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τετρακίνητη έκδοση ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Κάθε έκδοση του Smart #3 εφοδιάζεται με μια μπαταρία λιθίου / νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου 66 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 415-455 χιλιόμετρα και υποστηρίζει DC ταχυφόρτιση έως 150 kW. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Smart #1 όσο και το #3 μοιράζονται την αρχιτεκτονική SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, που επίσης απαντάται στο Volvo EX30 και το Zeekr X.

Το Smart #3 πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2023, ενώ άλλες ευρωπαϊκές αγορές έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024. Στη Γερμανία, οι τιμές κυμαίνονται από 43.490 έως 50.990 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!