NEAPINED

Το Smart #5 είναι σχεδόν έτοιμο

Στο Πεκίνο η Smart θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα έχει μικρές διαφορές από αυτό που θα δούμε του χρόνου να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Αντιπροσωπεύοντας το αποκορύφωμα της γκάμας της Smart, το #5 προαναγγέλλει μια νέα εποχή αφού όχι μόνο θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας (με μήκος κάπου στα 4,5 μέτρα), αλλά θα έχει και μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Τοποθετημένο δίπλα σε μοντέλα όπως τα Audi Q4 και Mini Countryman, το Smart #5 ξεχωρίζει με μια τολμηρή και σχεδιαστική γλώσσα, σηματοδοτώντας μια απόκλιση από τα συμβατικά. Διαθέτοντας μια μυώδη σιλουέτα και διακριτικά φώτα LED, αυτό το ηλεκτροκίνητο 4×4 αποπνέει μια περιπετειώδη αύρα.

Χτισμένο στην πλατφόρμα SEA, που μοιράζεται με αξιόλογα αδέρφια όπως το Polestar 4 και το Volvo EX30, το #5 αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης. Με αρχιτεκτονική 800V και χωρητικότητα μπαταρίας που ξεπερνά τις 100 kWh, το #5 προσφέρει δυνατότητες ταχείας φόρτισης και εντυπωσιακή αυτονομία άνω των 550 χιλιομέτρων.

Εξοπλισμένο με τετρακίνηση και έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, το Smart #5 υπόσχεται επιδόσεις και ευελιξία. Αν και τα ακριβή στοιχεία ισχύος δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η διάταξη των διπλών κινητήρων υποδηλώνει ισχύ κάπου στους 272 ίππους (όσο και το Smart #3) ή ακόμη και στους 438 για την έκδοση Brabus.

Στο εσωτερικό βρίσκεται στο επίκεντρο ένα κομψό και φουτουριστικό ταμπλό. Ενσωματώνοντας τα ψηφιακά όργανα και τις δύο οθόνες αφής infotainment σε ένα ενιαίο πάνελ, το #5 προσφέρει ένα πλήρες ψηφιακό κόκπιτ.

Με επεξεργαστή V2000 της AMD, το ενσωματωμένο λογισμικό παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, φέρνοντας επανάσταση στις αλληλεπιδράσεις μέσα στο αυτοκίνητο με προηγμένα φωνητικά χειριστήρια και διαισθητική λειτουργικότητα.

Με μια έκδοση παραγωγής που θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα φέτος για να είναι εμπορικά διαθέσιμη το 2025, το Smart #5 είναι έτοιμο να μπει στην αρένα των ηλεκτρικών. Κάποια στιγμή θα δούμε τα Smart να έρχονται και στην χώρα μας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!