NEAPINED

Dieselgate: Επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων

Το θέμα των παραποιήσεων στα δεδομένα των κινητήρων diesel φαίνεται να μην λήγει ποτέ για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή τη φορά με νέες αποκαλύψεις για τη Mercedes.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα από επιστολή που διέρρευσε από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz βρέθηκε υπό έρευνα για υποτιθέμενη χρήση συσκευών αποφυγής που παρακάμπτουν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6.

Στην επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 7 Ιουλίου 2023, αναλύονται λεπτομερώς τρεις μέθοδοι/συσκευές παραπλάνησης βασισμένες σε λογισμικό, που εντοπίστηκαν στον πετρελαιοκινητήρα OM642, που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα Mercedes-Benz E350 BlueTec.

Δύο από αυτές τις μεθόδους/ συσκευές προσαρμόζουν την κινητήρια λειτουργία βάσει συγκεκριμένων θερμοκρασιακών παραμέτρων.

Η Mercedes, σε συνεργασία με την ανωτέρω αρχή, δήλωσε στο Reuters ότι έχει ήδη αναπτύξει τις απαραίτητες ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe (DUH) ερευνά τη Mercedes.

Τον Νοέμβριο του 2021, κυκλοφόρησε μια δημόσια έκθεση που κατηγορούσε την εταιρεία για τη χρήση οκτώ συσκευών απάτης σε αυτοκίνητα της σειράς E-Class που εφοδιάζονταν με τον πετρελαιοκινητήρα Euro 6, OM642.

Η DUH χαρακτήρισε αυτές τις συσκευές παράνομες, καθώς μείωναν την ποσότητα AdBlue που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση επιβλαβών οξειδίων του αζώτου.

Η Mercedes δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αντιμετωπίζει τις συνέπειες του “dieselgate” οκτώ χρόνια μετά την έκδοσή του.

Το καλοκαίρι αυτό, ένα δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην CEO της Audi, Rupert Stadler, για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο.

Το 2020, η μητρική εταιρεία της Mercedes, η Daimler, αναγκάστηκε να καταβάλει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίλυση αξιώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!