NEA

Η Stellantis μελετά ψευδό-κιβώτια ταχυτήτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για την ακρίβεια ο όμιλος της Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο για επιλεγμένα μοντέλα της να διαθέτουν μια λειτουργία προσομοίωσης του κλασικού αυτόματου κιβωτίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με στόχο την βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Stellantis έχει πατεντάρει ένα σύστημα που προσομοιώνει τη λειτουργία ενός αυτόματου κιβωτίου.

Ενώ η δύναμη του κινητήρα μεταφέρεται απευθείας στους τροχούς, σε ορισμένα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως στην Porsche Taycan, χρησιμοποιείται ένα κιβώτιο με δύο σχέσεις. Ωστόσο, η δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής ή κάποια άλλη προσομοίωση δεν υπάρχει.

Ορισμένοι κατασκευαστές, κυρίως σπορ μοντέλων, ανησυχούν ότι οι οδηγοί μπορεί να βρουν την γρήγορη οδήγηση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προβλέψιμη και βαρετή. Η προσομοίωση περισσότερων σχέσεων ενός συμβατικού κιβωτίου ενδέχεται να προσφέρει μια πιο οικεία και ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Η πατέντα της Stellantis περιγράφει ένα σύστημα με τέσσερις ή περισσότερες ταχύτητες που προσομοιώνει τη λειτουργία ενός πραγματικού αυτόματου κιβωτίου, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει χειροκίνητα αν το επιθυμεί.

Ειδικοί αισθητήρες παρακολουθούν το σύστημα κίνησης και προσομοιώνουν κλασικές αλλαγές σχέσεων συνοδευόμενες προαιρετικά από τεχνητό ήχο. Είναι ακόμη αδιευκρίνιστο ποια μοντέλα θα ωφεληθούν από αυτή την τεχνολογία, αλλά μάρκες με ένα σπορ προφίλ, όπως η Alfa Romeo ή η Dodge, είναι ιδανικές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!