NEAPINED

Stellantis: Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε Γάλλους και Ιταλούς – Σε αναμονή οι Κινέζοι

Όσο οι Γάλλοι απομακρύνουν τις παραγωγές μοντέλων εκτός της Ιταλίας, τόσο οι Ιταλοί επιζητούν την παραγωγή κινεζικών αυτοκινήτων στη χώρα τους.

Η κινεζική Dongfeng Motor Group Co. εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει σημαντικά τη διεθνή της παρουσία, δημιουργώντας ενδεχομένως ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Ιταλία.

Ως συνεργάτης μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Stellantis NV, η Honda και η Nissan, η Dongfeng στοχεύει να αξιοποιήσει τη στρατηγική θέση της Ιταλίας και την ισχυρή αγορά αυτοκινήτων για να ενισχύσει το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Με συζητήσεις σε εξέλιξη με την ιταλική κυβέρνηση, η Dongfeng διερευνά την πιθανότητα κατασκευής ενός εργοστασίου ικανό να παράγει πάνω από 100.000 οχήματα ετησίως, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της Ιταλίας να προσελκύσει νέες αυτοκινητοβιομηχανίες στη χώρα, ιδιαίτερα μετά τις εντάσεις με τη Stellantis σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας και τα σχέδια μετεγκατάστασης.

Ο Qian Xie, ο οποίος επιβλέπει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Dongfeng, τόνισε τη σημασία της Ιταλίας ως μία από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η τοπική παραγωγή στην Ιταλία θα επιτρέψει στη Dongfeng να προμηθεύει αποτελεσματικά οχήματα σε γειτονικές χώρες της περιοχής.

Ενώ οι συνομιλίες με τη Ρώμη βρίσκονται σε εξέλιξη, τις επόμενες εβδομάδες η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει στη Dongfeng διάφορες τοποθεσίες για εργοστάσια παραγωγής.

Ωστόσο, η πιθανή δημιουργία εργοστασίου της Dongfeng στην Ιταλία προκαλεί ανησυχίες για τη Stellantis, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares προειδοποίησε προηγουμένως για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης, υπονοώντας πιθανές «αντιλαϊκές αποφάσεις». Ειδικότερα μετά το φιάσκο με την Milano που μετονομάστηκε σε Junior.

Η Dongfeng Motor, που αντιμετωπίζει μειωμένη ζήτηση για βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά της, βλέπει την Ιταλία ως μια ευκαιρία να αξιοποιήσει την πλούσια αυτοκινητοβιομηχανική κληρονομιά της χώρας.

Αν και η Dongfeng οραματίζεται ένα ηλεκτρικό μέλλον, προς το παρόν, η εστίαση στην Ιταλία θα είναι πιθανότατα στα υβριδικά αυτοκίνητα, ευθυγραμμιζόμενη με το σημερινό τοπίο της αγοράς.

Από την άλλη, παρά την υστέρηση της Ιταλίας στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, η Dongfeng βλέπει δυνατότητες στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ιταλία θα μπορούσε όχι μόνο να ενισχύσει τη διεθνή παρουσία της Dongfeng, αλλά και να συμβάλει στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στην οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!