NEA

Οικονομικό νοικοκύρεμα για το VW Group

Ο γερμανικός όμιλος Volkswagen έχει ανακοινώσει μια σημαντική συμφωνία με το ισχυρό συνδικάτο των εργαζομένων, με στόχο την εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι λαμβανόμενες πρωτοβουλίες επικεντρώνονται στην ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη μάρκα Volkswagen.

Για την υλοποίηση αυτών των εξοικονομήσεων, η Volkswagen σχεδιάζει να επιταχύνει τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής, να μειώσει τις δαπάνες προσωπικού και να υιοθετήσει μια πιο αποτελεσματική στρατηγική προμηθειών.

Οι στόχοι της εταιρείας περιλαμβάνουν την επίτευξη περιθωρίου κέρδους 6,5% έως το 2026, αντιπροσωπεύοντας σημαντική αύξηση από το προηγούμενο ποσοστό του 3,4%, καταγεγραμμένο κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία εξετάζει διάφορους τρόπους μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των δοκιμαστικών οχημάτων, αλλαγών στο καθεστώς των προμηθειών, και βελτιώσεων στους χρόνους παραγωγής.

Οι λήψεις μέτρων επηρεάζουν επίσης το προσωπικό, με πρωτοβουλίες όπως το πάγωμα προσλήψεων, προσωρινές απολύσεις, και μειωμένες βάρδιες παραγωγής στα γερμανικά εργοστάσια, ενισχύοντας την προσπάθεια για βελτίωση των κερδών.

Παρά ταύτα, η Volkswagen αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ιδίως στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, όπου έχει χάσει μερίδιο αγοράς προς όφελος της BYD, η οποία κυριαρχεί στις κατηγορίες των προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!