NEAPINED

Το Mini Aceman θα είναι μόνο ηλεκτρικό

Το επερχόμενο Aceman πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση Auto China στις 24 Απριλίου, ολοκληρώνοντας την τριάδα των ολοκαίνουργιων βασικών μοντέλων της Mini για φέτος.

Μαζί με τα νέα Cooper και Countryman, το νέο crossover Aceman θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που δεν θα έχει καμία έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα είναι μόνο ηλεκτρικό.

Το Aceman θα λανσαριστεί το επόμενο έτος και θα τοποθετείται ανάμεσα στο Cooper και στο Countryman. Θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής Spotlight του supermini, με το οποίο το Aceman θα μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά του μέρη.

Με διαστάσεις που ξεπερνούν τις διαστάσεις του Cooper, το Aceman θα είναι μακρύτερο κατά 19,2 εκατοστά (συνολικό μήκος 4,075 μέτρα), φαρδύτερο κατά 2,3 εκ. (1,754 μ. συνολικά) και ψηλότερο κατά 13 εκ. (1,485 μ.) ώστε να ανταποκρίνεται στο αμάξωμα ενός crossover.

Πίσω από το αμάξωμα, το Aceman θα διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, προσφέροντας 184 ή 218 ίππους. Η βασική έκδοση θα μπορεί να επιταχύνει για τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ ο ισχυρότερος κινητήρας θα επιτυγχάνει την ίδια επίδοση σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

Θα υπάρχουν δύο επιλογές στις μπαταρίες, που θα αντιστοιχούν στην ισχύ του κινητήρα: μία έκδοση 40 kWh για το μοντέλο των 184 ίππων και μια μεγαλύτερη 54 kWh για την έκδοση των 218 ίππων.

Όσον αφορά τη φόρτιση, το Aceman θα υποστηρίζει DC ταχύτητα έως και 95kW, σχεδόν αντίστοιχη με τα 100 kW του ανταγωνιστικού Jeep Avenger. Ωστόσο, υπολείπεται ελαφρώς του Renault Megane E-Tech (130kW) ή του Volvo EX30 (από 134 kW). Στάνταρ θα είναι ο 11άρης OBD.

Το εσωτερικό του Aceman θα έχει μια πεντάθυρη ηλεκτρική διάταξη, διαφορετική από το Cooper. Προσφέροντας πέντε θέσεις και αυξημένη έμφαση στην πρακτικότητα, η καμπίνα θα ενσωματώνει τη νέα κυκλική οθόνη αφής OLED της Mini. Η απουσία χρωμίου και δέρματος, προς όφελος καινοτόμων υλικών, όπως πλεκτά υφάσματα, ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της μάρκας στη καινοτομία.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος του έτους στην Κίνα, όπου το Mini Aceman θα παράγεται αρχικά. Λογικά, αρχές 2025 θα ξεκινήσει και το λανσάρισμα στην Ευρώπη, ενώ το 2026 η παραγωγή θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, χάρη σε μια σημαντική επένδυση της BMW.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!