NEA

Οι εξηλεκτρισμένες Ferrari πουλάνε ακόμη περισσότερο

Η Ferrari, γνωστή για την υψηλή απόδοση και την αισθητική των αυτοκινήτων της, βρίσκεται σε μια επαναστατική πορεία προς τον εξηλεκτρισμό, καθώς αποτυπώνεται στα στοιχεία πωλήσεών της για το 2023.

Συγκεκριμένα, οι υβριδικές εκδόσεις αντιπροσώπευσαν το εντυπωσιακό 44% του συνόλου των πωλήσεων, σημειώνοντας σχεδόν διπλασιασμό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ferrari κατέγραψε ρεκόρ παραδόσεων με 13.663 μονάδες, ενώ προσφέρει στους πελάτες της τέσσερα plug-in υβριδικά μοντέλα και άλλα έξι οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η αύξηση της δημοτικότητας των υβριδικών μοντέλων οφείλεται εν μέρει στη ζήτηση για οχήματα όπως η 296 και η SF90, που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των οδηγών που επιζητούν την απόλυτη απόδοση.

Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά, η Ferrari προβλέπει συνεχή αύξηση στην υιοθέτηση υβριδικών τεχνολογιών, ειδικά με την επερχόμενη υβριδική Purosangue.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει στόχο το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος το τέταρτο τρίμηνο του 2025, προετοιμαζόμενη να ακολουθήσει το σχέδιό της για το 40% αμιγώς ηλεκτρικών, 40% υβριδικών και 20% αυτοκινήτων με εσωτερική καύση έως το τέλος της δεκαετίας.

Εν τω μεταξύ, τα μονοθέσια F1 της Ferrari θα λειτουργούν με 100% βιώσιμα καύσιμα από το 2026, εναρμονιζόμενα με τη στρατηγική “Net Zero Carbon by 2030” της FIA.

Παρά τη στροφή προς τον εξηλεκτρισμό, η δέσμευση στα συνθετικά καύσιμα προσφέρει ελπίδα για τη διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Το πλούσιο προϊοντικό πρόγραμμα της Ferrari, που περιλαμβάνει την κυκλοφορία τριών νέων μοντέλων το 2024, αναμένεται να αναδείξει την τεχνολογική καινοτομία της εταιρείας.

Με τη συνεχή εξέλιξη των ηλεκτρικών και υβριδικών τεχνολογιών, η Ferrari διατηρεί τη θέση της ως ηγέτιδα στον κόσμο των υψηλών επιδόσεων αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!