ΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστραλίας – Κατατακτήριες: Ο Verstappen ταχύτερος του Sainz!

Ο Max Verstappen  πραγματοποίησε μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση και κατέκτησε την pole position για το Grand Prix της Αυστραλίας, επικρατώντας των Carlos Sainz και Sergio Perez*.

Παρά το γεγονός ότι δεν κυριάρχησε στα πρώτα Q, ο Verstappen έδειξε την ικανότητά του όταν είχε μεγαλύτερη σημασία, σημειώνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο 1:15,915 δευτερολέπτων στο Q3. Αυτή η επίδοση στέρησε από τον Carlos Sainz της Ferrari, ο οποίος ήταν 1ος τόσο στο Q1 όσο και στο Q2, την ευκαιρία να εξασφαλίσει την pole position.

*update: Ο Sergio Perez θα εκκινήσει από την 6η θέση, αφού του επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων στο grid για παρεμπόδιση του Nico Hulkenberg.

Το αρχικό σημείο αναφοράς του Verstappen στο 1:16,048 έδωσε τον τόνο για μια έντονα ανταγωνιστική περίοδο, με κανέναν από τους οδηγούς της Ferrari να μην μπορεί να φτάσει τον ρυθμό του. Ο Sainz, ενώ έδειξε ορεξάτος, δεν τα κατάφερε στο Q3 αρκούμενος στη 2η θέση του grid.

Σε μια σκληρή μάχη για την τρίτη θέση, ο Sergio Perez κέρδισε οριακά τον Lando Norris, στην πίστα του Albert Park. Ο Norris, ο οποίος επιθυμούσε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του έναντι του team mate Oscar Piastri είχε καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Ο Charles Leclerc εξασφάλισε την 5η θέση στην εκκίνηση, παρά το γλίστρημα στη στροφή 12. Ο George Russell, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Mercedes στο Q3, κατέλαβε την 7η θέση, μπροστά από τους Yuki Tsunoda και Lance Stroll.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Lewis Hamilton υπέστη μια απροσδόκητη έξοδο από το Q2, καθώς δεν κατάφερε να βελτιωθεί επαρκώς στον τελευταίο του γύρο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο όριο του αποκλεισμού. Εν τω μεταξύ, ο Alex Albon, οδηγώντας το μονοθέσιο του Logan Sargeant μετά τη δική του ατυχία στο FP1, τερμάτισε 12ος μετά από μια δύσκολη περίοδο.

Ο Daniel Ricciardo είχε μια απογοητευτική έξοδο από το Q1 λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας, υποβιβάζοντάς τον στην 18η θέση του grid. Ο Kevin Magnussen και ο Nico Hulkenberg απέφυγαν οριακά τον αποκλεισμό σε μια τεταμένη περίοδο, με τον Zhou Guanyu να συμπληρώνει το grid μετά από ένα ατυχές περιστατικό με την μπροστινή του πτέρυγα.

Αύριο ξημερώματα στις 06:00 ο αγώνας, δείτε εδώ τη βαθμολογία και το πρόγραμμα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!