ΑΓΩΝΕΣ

GP Κίνας – Κατατακτήριες: Ταχύτερες οι Red Bull, και αυτή η pole στον Verstappen!

Όπως και στο Sprint, έτσι και στα χρονομετρημένα ο Verstappen, με 5/5 φετινές pole, δείχνει ποιος είναι το αφεντικό. Ταχύτερος στη Σαγκάη μαζί με τον Perez. Η Red Bull Racing έφτασε τις 100 pole!

Λογικά στον αυριανό, πρωινό αγώνα θα ο Verstappen θα κάνει μία ακόμη νίκη αφού ούτε η βροχή θα μπορέσει να τον εμποδίσει (καθαρός αναμένεται ο ουρανός), ούτε κάποιος αντίπαλός του.

Δίπλα του θα ξεκινήσει ο team-mate του, Sergio Perez και πιο πίσω ο Alonso. Πιο πίσω οι McLaren που άφησαν πίσω τους τις Ferrari. Συνοπτικά:

  • Ο Verstappen σημείωσε την 5η του συνεχόμενη pole του για το 2024, συνεχίζοντας απτόητος. Η Red Bull έφτασε συνολικά τις 100 poles.
  • Το Q2 διακόπηκε με κόκκινη σημαία καθώς ο Sainz είχε έξοδο στα χαλίκια στην έξοδο της τελευταίας στροφής έχοντας ένα τετακέ.
  • Έξω στο Q2 οι Stroll, Ricciardo, Ocon, Albon, Gasly.
  • Έξω στο Q1 οι Zhou, Magnussen, Hamilton, Tsunoda, Sargeant.
  • Δείτε εδώ τη βαθμολογία μετά το Sprint του GP Κίνας.

Με έναν εκπληκτικό χρόνο γύρου 1:33,660, ο Verstappen άφησε πίσω του τους ανταγωνιστές του, συμπεριλαμβανομένου του team mate Sergio Perez, ο οποίος ολοκλήρωσε τη κυριαρχία της Red Bull. Η κυριαρχία του Verstappen ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, καθώς καθόριζε σταθερά τον ρυθμό.

Καθώς προχωρούσε η διαδικασία, αρκετοί οδηγοί έκαναν γενναίες προσπάθειες να διεκδικήσουν την πρώτη σειρά. Ο Fernando Alonso κράτησε για λίγο τη δεύτερη θέση πριν εκτοπιστεί από μια σειρά διεκδικητών. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc της Ferrari, μαζί με τους Oscar Piastri και Lando Norris, κατέλαβαν εναλλάξ τις πρώτες θέσεις.

Ωστόσο, ο Perez ήταν αυτός που τελικά αναδείχθηκε ως ο πιο κοντινός ανταγωνιστής του Verstappen, παρέχοντας μια εξαιρετική απόδοση για να εξασφαλίσει ένα διπλό στη Red Bull στο grid. Οι Alonso και Norris αρκέστηκαν στη δεύτερη σειρά, ενώ οι Piastri και Leclerc συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Το δράμα των κατατακτήριων δοκιμών εντάθηκε από ένα περιστατικό με κόκκινη σημαία στο Q2, που προκλήθηκε από τετακέ του Sainz στα χαλίκια. Παρά την αναποδιά, ο Sainz κατάφερε να ανακάμψει και να εξασφαλίσει τη θέση του στην τελική ευθεία, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του υπό πίεση.

Εν τω μεταξύ, στη περίοδο σημειώθηκαν απρόσμενες αποχωρήσεις, με τον Lewis Hamilton να μην προλαβαίνει από το Q1, αφού αντιμετώπισε μπλοκάρισμα στη στροφή 14. Το τοπικό φαβορί Zhou Guanyu και ο Kevin Magnussen βρέθηκαν επίσης από νωρίς εκτός συναγωνισμού.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!