PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστραλίας: Όμορφη μέρα για τη Ferrari με τους Sainz και Leclerc να κάνουν το «1-2»

Οι Sainz και Leclerc έκαναν το «1-2» επωφελούμενοι την εγκατάλειψε του Verstappen. Στο βάθρο και ο Norris για τη McLaren, ακολούθησε ο Piastri για τη McLaren. Στην πεντάδα ο Perez, θετική η Aston Martin, απογοήτευση για τη Mercedes.

Ο Carlos Sainz αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στο Grandf Prix της Αυστραλίας, εξασφαλίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη στη Formula 1 και οδηγώντας ένα κυρίαρχο «1-2» της Ferrari, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί από κοντά. Ο Max Verstappen είχε μία  πρόωρη εγκατάλειψη.

Ο θρίαμβος του Sainz ήρθε μετά από έναν εντυπωσιακό ελιγμό στον δεύτερο γύρο, όπου προσπέρασε τον Verstappen με μια τολμηρή κίνηση στη στροφή 10. Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός διατήρησε το προβάδισμά του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα των 58 γύρων, εδραιώνοντας τη νίκη του ακόμη περισσότερο, όταν το ατύχημα του George Russell έφερε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η νίκη του Sainz ήρθε μόλις δύο εβδομάδες μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, η οποία τον ανάγκασε να χάσει το προηγούμενο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Η επιστροφή του στο βάθρο σηματοδοτεί την τρίτη νίκη της καριέρας του στην F1, μετά τον θρίαμβό του στη Σιγκαπούρη πέρυσι.

Ο Verstappen, ο οποίος αρχικά κρατούσε την πρωτιά από την pole position, αντιμετώπισε προβλήματα με τη Red Bull του, οδηγώντας τελικά στην εγκατάλειψή του. Παρά τις προσπάθειές του να ακολουθήσει τον Sainz στις πρώτες στροφές, ο Verstappen δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον ρυθμό του και τελικά υπέκυψε σε μηχανικά προβλήματα, όπως η υπερθέρμανση στα φρένα, συγκεκριμένα στο πίσω δεξί δισκόφρενο.

Μετά το VC, ο Leclerc εκμεταλλεύτηκε ένα στρατηγικό pit stop για να περάσει στη 2η θέση, εξασφαλίζοντας στην ομάδα της Ferrari ένα επιβλητικό «1-2». Εν τω μεταξύ, ο Lando Norris, ο οποίος βρισκόταν στη διεκδίκηση, αντιμετώπισε προκλήσεις μετά το αρχικό του pit stop, αρκούμενος τελικά στην 3η θέση.

Ο Sergio Perez τερμάτισε στην μακρινή 5η θέση μετά από έναν δύσκολο αγώνα, ενώ ο Fernando Alonso ήταν σε καλή μέρα κρατώντας τον Perez στη 6η* θέση (ωστόσο έπεσε στην *8η μετά από ποινή). Οι Lance Stroll, Yuki Tsunoda και Nico Hulkenberg συμπλήρωσαν την πρώτη οκτάδα, με τον Kevin Magnussen να εξασφαλίζει βαθμούς για τη Haas μετά την εγκατάλειψη του Russell.

*update: Ο Alonso υποβιβάστηκε στην 8η θέση, αφού του επιβλήθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων για το περιστατικό με τον Russell στο τέλος του αγώνα. Του επιβλήθηκαν επίσης τρεις βαθμοί ποινής. Έτσι στην βαθμολογία ωφελήθηκαν οι Russell, Hamilton και Bearman.

Πιο κάτω στο grid, ο Pierre Gasly πάλεψε για να φτάσει στη 13η θέση παρά την ποινή χρόνου, ενώ ο Esteban Ocon τερμάτισε προτελευταίος αφού αντιμετώπισε υπερθέρμανση στο πίσω δεξί φρένο κατά τη διάρκεια των pit stop. Τελευταίος ο Russell λόγω ατυχήματος.

Συνολικά, η νίκη του Sainz στο Grand Prix της Αυστραλίας σηματοδότησε έναν σημαντικό θρίαμβο για τη Ferrari, εδραιώνοντας τη θέση της ως υπολογίσιμη δύναμη για τη σεζόν 2024 της Formula 1.

Επόμενος αγώνας τη μεθεπόμενη Κυριακή (7 Απριλίου) στην Ιαπωνία και στη Σουζούκα, πρωί τις 08:00. Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!