NEA

Opel Ampera: Είναι πολλά τα αμπέρ!

004

Τι εστί Ampera; Η ευρωπαϊκή εκδοχή, το ετεροθαλές αδερφάκι του Chevrolet Volt. Θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2011.

  • Η καινοτομική του υβριδική διάταξη (Voltec Propulsion System) διαφέρει από κάθε άλλη που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα μικρής χωρητικότητας (1,2 ή 1,4 lt) που δεν χρησιμεύει για να κινεί το αυτοκίνητο αλλά λειτουργεί αποκλειστικά σαν γεννήτρια φορτίζοντας τις μπαταρίες. Από εκεί αντλεί ηλεκτρική ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς.
  • Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει ισχύ 111 kW (149 ίππους) και επαναφορτίζεται από μπαταρίες λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 16 kWh. Έτσι, το Ampera μπορεί να κινηθεί για περισσότερο από 60 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η συνολική ισχύς του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στους 150 ίππους και η ροπή στα 370 Nm. Το Ampera πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 9΄΄ ενώ η τελική του αγγίζει τα 161 χλμ/ώρα.
  • Η αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ και αν σκεφτεί κανείς πως το 80% των οδηγών στην Γερμανία διανύουν κατά μέσο όρο 50 χλμ την ημέρα τότε μπορεί κάποιος να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Α, ξέχασα να σας πω πως το Ampera μπαίνει στην πρίζα και επαναφορτίζει σε μερικές ώρες σαν κινητό τηλέφωνο. Τι ρωτήσατε; Αν έχει δόνηση;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!