ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Kαυτός Φλεβάρης…

climate

  • Από το 1880 ο Φλεβάρης που μας πέρασε ήταν ο ένατος πιο ζεστός μήνας που ταλαιπώρησε τον πλανήτη μας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration). H συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί ένα μαθηματικό μοντέλο για να υπολογίζει την μέση θερμοκρασία της ηπειρωτικής επιφάνειας σε συνδυασμό με την υδάτινη. Τον Φεβρουάριο η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε στους 12,67 °C ενώ η μέση θερμοκρασία για τον 20ο αιώνα είναι 12,18 °C. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ολόκληρη την επιφάνεια του πλανήτη.
  • Μαζί με την κλιματολογική υπερθέρμανση του πλανήτη ανεβαίνει και ο πυρετός των συμφεροντολόγων για τους δύο πόλους. Οι πάγοι λιώνουν, ποιος ξέρει τι πλούτος υπάρχει κάτω από αυτούς, τι παρθένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου περιμένουν, και η διαμάχη που έχει φουντώσει ανάμεσα στις διεκδικούσες γείτονες κυβερνήσεις θυμίζει κάτι από το κυνήγι των χρυσοθήρων στην Άγρια Δύση. Νέοι θαλάσσιοι οδοί αναμένεται να ανοίξουν στις επόμενες δεκαετίες ενώνοντας τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό μειώνοντας την απόσταση π.χ. Λονδίνο-Τόκιο στο ήμισυ. Ενώ 150.000 αυτόχθονες Iνουίτ (Εσκιμώοι της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά) βλέπουν να αλλάζει ο τρόπος επιβίωσης τους λόγω της διατάραξης του οικοσυστήματος οι Pωσία, Kαναδάς, Nορβηγία, Δανία και ΗΠΑ διαβουλεύονται για το μοίρασμα της «νέας γης». Πάνω απ’ όλα το συμφέρον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!