NEA

Ηλεκτρικό παραγωγής από την Peugeot

peugeot_ion_50

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Mitsubishi, η Peugeot ανακοίνωσε με την σειρά της πως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2010 θα ονομάζεται iOn.

  • Πρόκειται για ένα κλώνο του Mitsubishi iMiEV με τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο Οκτώβριο και οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν τέλη 2010. Η Peugeot είναι από τους πρώτους ευρωπαϊους κατασκευαστές που ασχολούνται εδώ και χρόνια με την ηλεκτροκίνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 106 Electric του 1995.
  • To iOn μπορεί να μεταφέρει συνολικά τέσσερις επιβάτες, το μήκος του δεν ξεπερνά τα 3,5 μέτρα ενώ εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου που μπορούν να επαναφορτίζονται σε δίκτυο με σπιτικό ηλεκτρικό ρεύμα. Μία πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 6 ώρες ενώ η αυτονομία φτάνει τα 130 χλμ/ώρα.
  • Την κίνηση του αναλαμβάνει ηλεκτροκινητήρας που δίνει ισχύ 64 ίππων και ροπή 180 Nm με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 χλμ/ώρα. Σημειώστε πως η Citroen θα παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη το… τρίδυμο αδερφάκι των iOn και iMiEV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!