NEA

Ο ASIMO, το Ανθρωποειδές Ρομπότ της Honda, Γιορτάζει την Επέτειο των 10 Χρόνων του

honda-asimo-10th-anniversary

Ο ASIMO γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του στις 31 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο. Πριν από μία δεκαετία, η Honda δημιούργησε ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ και ξεκίνησε η επανάσταση στην τεχνολογία ρομπότ αυτού του είδους. Για την προβολή αυτής της ημερομηνίας, ειδικές επετειακές ιστοσελίδες και ταινίες λανσάρονται σήμερα με νέες φωτογραφίες, βίντεο, την ιστορία δημιουργίας του ρομπότ και εφαρμογές για smartphone.

Το λογισμικό εφαρμογής για iPhone και Android smarphones, “Run with ASIMO” χρησιμοποιεί ως χαρακτήρες τον ASIMO και άλλα ρομπότ της Honda για διαδραστική χρήση (η έκδοση iPhone διατίθεται από σήμερα. Η έκδοση Android αναμένεται για είναι διαθέσιμη για download περί τα μέσα Νοεμβρίου). Η έρευνα της Honda για να ανθρωποειδή ρομπότ ξεκίνησε σχεδόν πριν από 25 χρόνια και μετά από 14 χρόνια, στις 31 Οκτωβρίου του 2000, γεννήθηκε ο ASIMO.

Τον Ιούνιο του 2003 ο ASIMO παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Technical University of Darmstadt και από τότε έχει εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την ήπειρο, έχοντας κερδίσει την επιδοκιμασία μηχανικών και επιστημόνων. Ο ASIMO έχει επισκεφθεί επιστημονικά μουσεία σε όλη την Ευρώπη, έχει συναντήσει βασιλείς και αρχηγούς κρατών, ενώ φιλοξενήθηκε ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ASIMO αποτελεί κεφάλαιο του μακροχρόνιου R&D προγράμματος της Honda στο χώρο της ρομποτικής και την ανθρώπινης μετακίνησης. Στόχος της Honda είναι η δημιουργία ενός ρομπότ που θα μπορεί να βοηθά τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του αναλαμβάνοντας να εκτελεί κάποια καθήκοντα ώστε να κάνει της ζωή του ευκολότερη και πιο ευχάριστη.

Τα οφέλη ενός τέτοιου ανθρωποειδούς ρομπότ δεν χρειάζεται να περιορίζονται στο περιβάλλον του σπιτιού, αλλά θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και καταστάσεις στις οποίες ο άνθρωπος χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια. Η Honda επικεντρώνει τώρα την έρευνά της στην εξέλιξη της νοημοσύνης ενώ παράλληλα προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα την ιδανική σχέση και διάδραση μεταξύ ανθρώπου και ανθρωποειδών ρομπότ.

Υπέρτατος στόχος του προγράμματος του Asimo είναι η δημιουργία ενός πραγματικά χρήσιμου ανθρωποειδούς ρομπότ και η συνέχιση της εξέλιξης ευφυών συστημάτων για εφαρμογή σε άλλα προϊόντα της Honda. Επιπλέον, η Honda συμμετέχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη με στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει μαθητές και σπουδαστές να εμπλακούν περισσότερο στην επιστήμη & μηχανολογία.

Πηγή: Honda

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!