NEA

Οι πρώτες αγορές που θα πωλείται το Ford Focus Electric

ford-focus-ev-electric-5

DEARBORN, Mich., 15 Νοεμβρίου – Η Ford Motor Company ανακοίνωσε τις πρώτες αγορές όπου θα πωλείται το Focus Electric, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της μάρκας με μηδενικές εκπομπές CO2. Οι πρώτες αγορές που επιλέχθηκαν για το Ford Focus Electric είναι: Atlanta, Austin και Houston, Texas. Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Fla., Phoenix και Tucson, Ariz. Portland, Ore. Raleigh Durham, N.C. Richmond, Va., Seattle και Washington, D.C.

  • Η Ford ανακοίνωσε τις πρώτες Αμερικανικές αγορές όπου θα κυκλοφορήσει το νέο Focus Electric, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του 2011
  • Η επιλογή των αγορών βασίστηκε σε κριτήρια όπως, σχέδια καθημερινών διαδρομών, τρέχουσες τάσεις για την αγορά υβριδικών μοντέλων, συνεργασία με εταιρίες κοινής ωφέλειας και δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ηλεκτροκίνηση
  • Το Focus Electric είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της Ford και εκτιμάται ότι θα διανύει μέχρι 100 μίλια με μηδενικές εκπομπές CO2 και χωρίς κατανάλωση βενζίνης με μία πλήρη φόρτιση
  • Στο πλαίσιο της επιθετικής στρατηγικής της η Ford θα κυκλοφορήσει μία σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Ευρώπη και Β. Αμερική, μεταξύ των οποίων το μικρό επαγγελματικό van Transit Connect Electric, δύο υβριδικά μοντέλα μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς και ένα plug-in υβριδικό

ford-focus-ev-electric-2«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για το Focus Electric σε όλη την Αμερική κι εμείς στη Ford θέλουμε να του δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις φέρνοντας το πρώτο μας πλήρως  ηλεκτρικό επιβατικό μοντέλο σε όσο το δυνατόν περισσότερες πιλοτικές αγορές» δήλωσε ο Mark Fields, President της Ford Motor Company στην Αμερική. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα στο λανσάρισμα του  Focus Electric. Καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη της υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων και η ζήτηση για το Focus Electric αυξάνεται, η Ford θα αξιολογήσει και άλλες αγορές εξετάζοντας το ενδεχόμενο διάθεσης του αυτοκινήτου σε περισσότερες πόλεις σε όλη τη χώρα».

Οι πρώτες αγορές του Focus Electric επιλέχθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια όπως τρέχουσες τάσεις για την αγορά υβριδικών μοντέλων, συνεργασία με εταιρίες κοινής ωφέλειας και δέσμευση τοπικής αυτοδιοίκησης στην ηλεκτροκίνηση. Μέσα από τη συνεργασία με εμπόρους, εταιρίες κοινής ωφέλειας και την τοπική αυτοδιοίκηση, η Ford θα βοηθήσει στη δημιουργία προγραμμάτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης καταναλωτών πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, με την ανταλλαγή πληροφοριών ως προς τις απαιτήσεις φόρτισης, θα διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού δικτύου για τις ανάγκες των πελατών.

ford-focus-ev-electric-1Τον περασμένο μήνα, η Ford λανσάρισε ένα νέο εκπαιδευτικό Web site με θέμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (http://www.fordvehicles.com/technology/electric/). Το site περιλαμβάνει βίντεο, κείμενα  και διαγράμματα που βοηθούν τους καταναλωτές να κατανοήσουν τις διαφορές των τεχνολογιών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το Focus Electric, που αναμένεται από τα τέλη του 2011, θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο του Michigan στο Wayne, Mich. Το αυτοκίνητο θα συναρμολογείται στην ίδια γραμμή με τη βενζινοκίνητη έκδοση του Focus. Η χρήση μιας υπάρχουσας πλατφόρμας και γραμμής συναρμολόγησης θα επιτρέπει στη Ford να προσαρμόζει την παραγωγή με βάση τη ζήτηση για το Focus Electric.

Το Focus Electric θα προσφέρει στους καταναλωτές την ίδια απολαυστική και συναρπαστική οδηγική εμπειρία με τη βενζινοκίνητη έκδοση. Αντί του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα, ο ηλεκτροκινητήρας του Focus Electric θα αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 23 kwh. Υιοθετείται ένα υγρό σύστημα θέρμανσης και ψύξης για τη μεγιστοποίηση της ζωής της μπαταρίας και της λειτουργικής αυτονομίας.

Συνεργασία  μεταξύ Ford και τοπικής αυτοδιοίκησης

Η Ford συνεργάζεται με υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εταιρίες κοινής ωφέλειας σε αρκετές από τις επιλεγμένες αγορές προετοιμάζοντας το έδαφος για τον ερχομό των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι προσπάθειες εστιάζονται στη δημιουργία προγραμμάτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των καταναλωτών πάνω στα ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, η ανταλλαγή πληροφοριών ως προς τις ανάγκες και απαιτήσεις φόρτισης,  στοχεύει στη δημιουργία μιας απλής διαδικασίας φόρτισης και στην κάλυψη της πρόσθετης ζήτησης από το ηλεκτρικό δίκτυο.

ford-focus-ev-electric-3«Προκειμένου να γίνουν τα ηλεκτρικά οχήματα μία βιώσιμη λύση για τους καταναλωτές απαιτείται συλλογική δράση από πλευράς βιομηχανιών και κυβερνητικών φορέων» δήλωσε ο Mike Tinskey, Global Manager of Electric Vehicle Infrastructure, Ford Motor Company. «Η συνεργασία με εταιρίες κοινής ωφέλειας, κυβερνήσεις και εταιρίες τεχνολογίες αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής μας για τα ηλεκτρικά οχήματα ώστε τόσο η υποδομή όσο και υποστήριξή τους να είναι εξασφαλισμένα όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά».

Εν όψει της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης, η Ford ξεκίνησε μία πρωτοβουλία με την ονομασία ‘Charging Into the Future: The Ford Electric Vehicle Tour.’ Αυτή η περιοδεία σε 14 πόλεις προάγει τη στρατηγική ηλεκτρικών οχημάτων της Ford και ‘μαθαίνει’ τους καταναλωτές τις προσδοκίες από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις απαιτήσεις από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την υποστήριξη της νέας τεχνολογίας.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής στρατηγικής προϊοντικής βιωσιμότητας της Ford. Το επιθετικό πρόγραμμα της Ford περιλαμβάνει το λανσάρισμα πέντε νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Ευρώπη και Β. Αμερική. Επιπλέον του Focus Electric, η Ford θα λανσάρει το μικρό επαγγελματικό van Transit Connect Electric, δύο υβριδικά μπαταρίας ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς και ένα plug-in υβριδικό. Με την αυτονομία τους, τα ηλεκτρικά οχήματα Ford καλύπτουν ποικίλες ανάγκες των καταναλωτών.

Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Ford εκμεταλλεύεται επίσης τους πιο αποδοτικούς κινητήρες καυσίμου, τα πιο προηγμένα τεχνικά υβριδικά και τις παγκόσμιες πλατφόρμες της εταιρίας για την ανάπτυξη προσιτών λύσεων για τους πελάτες.

Πηγή: Ford Motor Hellas


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!