ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Renault EV: Διαρροή προς… Κίνα μεριά!

spy-ev-files-france-renault

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην αυτοκινητοβιομηχανία εντείνεται και η βιομηχανική κατασκοπεία βρίσκεται σε έξαρση.

  • Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες αποκαλύψεις των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες διαθέτουν βάσιμες πληροφορίες πως υπάρχουν διαρροές από τον τομέα εξέλιξης ηλεκτροκίνησης της Renault με κινέζους αποδέκτες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Σαρκοζί διέταξε ένορκη δικαστική έρευνα ενώ μέχρι και ο Υπουργός Βιομηχανίας Eric Besson προχώρησε σε δηλώσεις στην τηλεόραση μιλώντας για “οικονομικό πόλεμο προς την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία”.
  • Τους τελευταίους δύο μήνες οι γαλλικές αρχές παρακολουθούσαν την δραστηριότητα στελεχών της Renault και ήδη έχουν θέσει τέσσερα σημαίνον πρόσωπα της εταιρίας. Τι είναι αυτό που αναζητούν οι Κινέζοι; Να αποσπάσουν στοιχεία για την τεχνολογία που επιμηκύνει το φορτίο των μπαταριών. Εκεί άλλωστε κρύβεται και το μέλλον της αυτοκίνησης: στο πόσα χιλιόμετρα μπορούν να διανύσουν μέχρι την επαναφόρτισή τους.
  • renault-electric-vehicle-espionageΣτην γαλλική κυβέρνηση ανήκει το 15% της Renault η οποία σε συνεργασία με την Nissan σκοπεύει να κατασκευάσει περισσότερα από 200.000 EV στο διάστημα 2015-2016. Στο πρόγραμμα της εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης έχουν επενδυθεί 4 δις ευρώ καθώς η Renault θα λανσάρει στα επόμενα δύο χρόνια τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Fluence, Kangoo και Twizy. Η Nissan ήδη έχει κάνει τα πρώτα βήματα με το Leaf που θα διατίθεται στην παγκόσμια αγορά.
  • Όπως είχαμε αναφέρει στην κατηγορία των μικρών νέων “στην Βρετανία, όπου υπάρχει κρατική επιδότηση για τα αυτοκίνητα μηδενικών ή εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων, το Leaf θα κοστίζει 27.471 €, στην Ολλανδία 32.839 € -με πενταετή φοροαπαλλαγές το όφελος θα φτάνει μέχρι και 19.000 €-, στην Ιρλανδία 29.995 € και στην Πορτογαλία 29.955 €. Μέχρι το τέλος του 2011 το Leaf θα λανσαριστεί σχεδόν σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένου και της δικής μας”

2012-renault-zoeΣχετικό… άσχετο: Πολλά και εντυπωσιακά τα concept cars που παρουσιάστηκαν στο Παρίσι το φθινόπωρο, ανάµεσά τους και ηλεκτροκίνητα της Renault, δίχως όµως το Zoe (Ζωή), που έκανε πρεµιέρα στη Γενεύη. Πού να το φανταστούν οι ιθύνοντες του ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου την ώρα που το βάπτιζαν πως κάπου στη Γαλλία ζει µία 23χρονη, η δεσποινίς Zoe Renault. Η νεαρή Γαλλίδα έµαθε για την πρεµιέρα του αυτοκινήτου και προχώρησε σε νοµικά µέτρα, καθώς πιστεύει πως ένα αυτοκίνητο µε το ονοµατεπώνυµό της θα αλλάξει την καθηµερινότητά της και θα της κάνει τη ζωή εφιάλτη (ανεκδοτάκια, σάτιρες κ.ά.).

Η Zoe δεν ζητούσε κάποια χρηµατική αποζηµίωση, το µόνο που επιθυμούσε ήταν να µην είναι συνώνυµη µε ένα τετράτροχο και να υπερασπιστεί την προσωπική της ελευθερία και τα δικαιώµατά της ως πολίτης. Από την άλλη, ο δικηγόρος της (ο οποίος τυγχάνει ελληνικής καταγωγής) ισχυριζόταν πως στη Γαλλία ζουν περίπου 30.000 άλλες Ζωές και είχε αποστείλει επιστολή στον ίδιο τον Carlos Ghosn προκειμένου το concept car να… περάσει από το ληξιαρχείο για να αλλάξει όνοµα. Τελικά, η Renault δεν παρουσίασε στο σαλόνι του Παρισιού το Zoe, αλλά σκοπεύει να το βγάλει στην κυκλοφορία το 2012. Μέχρι τότε η Zoe Renault µπορεί να απολαµβάνει τη “µοναξιά” της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δηµοσίευµα του BBC News…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!