NEA

Η Pirelli αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στα πρωταθλήματα ενιαίου της Renault από το 2011

megane_pirelli-low_res

Η ιταλική εταιρία ελαστικών Pirelli, υπέγραψε τριετή συμφωνία ως αποκλειστικός προμηθευτής όλων των αναγνωρισμένων διοργανώσεων ράλι ενιαίου της Renault που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες το 2011.

Η συνεργασία με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελεί την τελευταία πρόκληση της Pirelli και ενισχύει την παρουσία της στα ράλι, σε όλη την Ευρώπη. Τα ελαστικά Pirelli ήδη χρησιμοποιούνται στο Renault Clio R3, από το 2009 που το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του, στο ιταλικό και ελβετικό πρωτάθλημα Clio, και στο Twingo R2 από το 2010.

Από το 2011 όλα τα Renault που θα τρέχουν σε αγώνες ενιαίου της γαλλικής μάρκας, θα εφοδιάζονται με ελαστικά της ιταλικής φίρμας – όχι μόνο σε Ιταλία, Ελβετία και Βρετανία, αλλά και σε Ισπανία, Γαλλία και σε άλλες χώρες. Η Pirelli θα συνεργαστεί με τη Renault σε υψηλότερο επίπεδο, ως αποκλειστικός προμηθευτής στο φημισμένο European Trophy που αποτελεί τμήμα του Intercontinental Rally Challenge.

Τα πρωταθλήματα αυτά είναι ανοιχτά σε όλες τις εκδόσεις ράλι 2WD της Renault με δικίνητα αυτοκίνητα, όπως τα Clio Renault Sport R3 και Twingo Renault Sport R2, και το νέο Twingo Renault Sport R1, που επιλέχθηκε από τη Γαλλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ως το μοναδικό αυτοκίνητο για το προσεχές «Γαλλικό Πρωτάθλημα Junior».  Επίσης, και το νέο Megane Renault Sport RS N4 θα τρέχει με Pirelli.

Φέτος, η σειρά ασφάλτινων και χωμάτινων ελαστικών Pirelli θα βασίζεται σε τεχνολογία παρόμοια με αυτή που υπήρχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), όπου η ιταλική μάρκα ήταν αποκλειστικός προμηθευτής από το 2008 μέχρι το 2010. Η ίδια γκάμα θα διατίθενται για όλα τα αυτοκίνητα: RX για άσφαλτο, RE για βροχή και K για χώμα. Στο Twingo Renault Sport R1 θα χρησιμοποιούνται ελαστικά 15-ιντσών, στο Twingo Renault Sport R2 16-ιντσών και στο Clio Renault Sport R3 17-ιντσών.

Οι αγώνες ράλι της Renault είναι το ιδανικό πεδίο για την αναμέτρηση των οδηγών στην κατηγορία 2WD και τη διεκδίκηση μιας νίκης στα εθνικά πρωταθλήματα. Προσφέροντας ένα προσιτό αλλά άκρως ανταγωνιστικό αυτοκίνητο ράλι, όπως το Twingo Renault Sport R1, η γαλλική μάρκα επιτρέπει σε νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς να περιορίσουν το κόστος μαζί με την Pirelli, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της υποστήριξης των νεαρών οδηγών στην καριέρα τους. Αυτή η τελευταία συνεργασία  με τη Renault υπογραμμίζει τη δέσμευση της Pirelli στους αγώνες ράλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική εταιρία εμπλέκεται ενεργά  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) από το 1973 που ξεκίνησε.

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery σχολίασε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Pirelli να δουλεύει με μία κορυφαία μάρκα όπως η Renault, με την οποία συνεργαζόμαστε επίσης φέτος στη Φόρμουλα 1. Με τέσσερα πολύ ανταγωνιστικά αυτοκίνητα ράλι και αρκετά αναγνωρισμένα κύπελλα ενιαίου, η γαλλική κατασκευάστρια εταιρία υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στις αγωνιστικές δραστηριότητες των πελατών. Χάρη στην τριετή συμφωνία, η Pirelli θα μπορέσει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία η οποία είναι πολύ σημαντική αγορά για εμάς. Επίσης θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε νεαρούς οδηγούς, στο πλαίσιο της αγωνιστικής στρατηγικής μας».

Πηγή: Elastika Pirelli AEE

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!