NEA

Οι BMW & PSA προχωρούν υβριδικά!

bmw-hybrid

Η BMW Group και η PSA Peugeot Citroën δημιουργούν κοινοπραξία για επέκταση της συνεργασίας τους στις υβριδικές τεχνολογίες.

Μόναχο/Παρίσι. Το BMW Group και η PSA Peugeot Citroën αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα φάση συνεργασίας, υπογράφοντας συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας με ισότιμη συμμετοχή 50-50 και την ονομασία BMW Peugeot Citroën Electrification. Η συμφωνία υπογράφηκε την 1η Φεβρουαρίου από τον Norbert Reithofer, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, και τον Philippe Varin, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου της PSA Peugeot Citroën. Τον Οκτώβριο του 2010, οι δύο εταιρίες είχαν υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης σχετικό με την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας τους όσον αφορά τα υβριδικά συστήματα.

Η BMW Peugeot Citroën Electrification θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή υβριδικών εξαρτημάτων, μεταξύ των οποίων συστήματα μπαταριών, E-machines (ηλεκτρονικά συστήματα), γεννήτριες, ηλεκτρονικά ισχύος και φορτιστές, καθώς επίσης και με τη δημιουργία λογισμικού για υβριδικά συστήματα. Η από κοινού έρευνα και εξέλιξη, η παραγωγή, καθώς και η προμήθεια των εξαρτημάτων θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας εξίσου και για τις δύο εταιρίες.

Πρωτίστως, αυτή η πρωτοβουλία του BMW Group και της PSA Peugeot Citroën στοχεύει στην εξέλιξη στάνταρ υβριδικών εξαρτημάτων για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων τους. Στόχος είναι επίσης η δημιουργία μιας ανοιχτής Ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τις τεχνολογίες εκείνες που θα βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή βιομηχανία να οργανωθεί στον τομέα της υβριδικοποίησης. Για το σκοπό αυτό, η κοινοπραξία θα ενσωματώσει τους σχετικούς προμηθευτές αναθέτοντάς τους project εξέλιξης, ενώ θα μπορεί να πουλά υβριδικά εξαρτήματα και σε άλλες εταιρίες πέραν των δύο μετόχων της.

Η κοινοπραξία που τελεί υπό την έγκριση των σχετικών Αρχών Ανταγωνισμού  εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες της το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Τα νέα υβριδικά εξαρτήματα θα χρησιμοποιούνται στα οχήματα και των δύο εταίρων από το 2014 και μετά.

Τη διοίκηση της κοινοπραξίας καθώς και του υπόλοιπου ανθρώπινου δυναμικού της θα αναλάβουν στελέχη των δύο εταιριών. Επίσης θα προσληφθεί πρόσθετο εξωτερικό προσωπικό. Οι κύριες διοικητικές θέσεις θα κατανεμηθούν εξίσου μεταξύ των δύο εταιριών. Ο Wolfgang Güllich, υπεύθυνος του τμήματος Purchasing Strategy του BMW Group, θα διοριστεί ως Chief Executive Officer της BMW Peugeot Citroën Electrification, και ο Jean Leflour, σήμερα Director Customer Satisfaction & Quality Planning της PSA Peugeot Citroën, αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου.

«Αυτό το συνεργατικό εγχείρημα θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακας στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Επίσης αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τη βιώσιμη μετακίνηση» δήλωσε ο Norbert Reithofer. «Με την παρούσα κοινοπραξία, είμαστε σίγουροι ότι θα εξελίξουμε και θα διευρύνουμε την τεχνογνωσία μας επιδιώκοντας έναν ηγετικό ρόλο στο χώρο των καινοτόμων υβριδικών τεχνολογιών αυτοκινήτου στην Ευρώπη» σχολίασε ο Philippe Varin.

Το BMW Group και η PSA Peugeot Citroën συνεργάζονται με επιτυχία στον τομέα των κινητήρων επί αρκετά χρόνια, έχοντας κατασκευάσει μαζί πάνω από 1,8 εκατομμύρια μονάδες από το 2006 μέχρι το 2010. Το Φεβρουάριο του 2010, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να εξελίξουν την επόμενη γενιά του 4-κύλινδρου βενζινοκινητήρα τους, ο οποίος επίσης θα πληροί τις προδιαγραφές  EU 6. Ο κοινός κινητήρας τους χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή σε αρκετά μοντέλα ΜΙΝΙ, Peugeot και Citroën.

Πηγή: BMW Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!