ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ιταλία: Συμφωνία της Alitalia και της Solena για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα

alitalia-solena

Συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα υπέγραψαν σήμερα η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος Solena.

  • Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρίες διευκρίνισαν ότι υπογράφηκε επιστολή πρόθεσης για τη μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε σημαντικό μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί η Alitalia. Οι δύο πλευρές στοχεύουν να μετατρέψουν «εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ετησίως στερεών αστικών αποβλήτων» σε βιοκαύσιμο «που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 96%» σε σχέση με την κηροζίνη. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο όμιλος Solena επιτρέπει την αεριοποίηση σε υψηλές θερμοκρασίες των αποβλήτων πριν την υγροποίηση αυτού του αερίου για χρήση του ως καύσιμο στα αεροσκάφη.
  • Η συμφωνία αυτή ήταν η δεύτερη που εξασφάλισε ο αμερικανικός όμιλος με αεροπορική εταιρία, καθώς τον Φεβρουάριο του 2010 είχε συμφωνήσει με την British Airways για τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα χρησιμοποιήσει ο βρετανικός αερομεταφορέας για τον στόλο του μετά το 2014. Η μονάδα αυτή θα παράγει 73 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου ετησίως από 500.000 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων.
Πηγή: ΑΠΕ

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!