ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Fiat επιτυγχάνει τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη

green-fiat

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Fiat Automobiles πέτυχε τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2 για τα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2010, με μέση μέτρηση 123,1 g/km (4,7 g/km κάτω από το μέσο όρο του 2009).

  • Η Fiat κατέλαβε την πρώτη θέση και ως Όμιλος με 125,9 g/km, επίδοση βελτιωμένη κατά 5 g/km σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Το ρεκόρ της Fiat πιστοποιήθηκε από την JATO Dynamics, τον μεγαλύτερο παγκοσμίως οίκο παροχής συμβουλών και έρευνας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
  • Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα που αντιπροσωπεύει μια συνεχή βελτίωση: τα τελευταία 4 χρόνια, η Fiat Automobiles μείωσε τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κατά 10%, από 137,3 σε 123,1 g/km, επίδοση σημαντικά χαμηλότερη από το στόχο των 130 g/km που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015.
  • Αυτό το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι η δέσμευση της Fiat για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ανάπτυξης απλών και έξυπνων λύσεων όπως ο κινητήρας TwinAir, ο πιο «οικολογικός» πετρελαιοκινητήρας του κόσμου, η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως το υγραέριο, ένας τομέας στον οποίον η Fiat πρωτοπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών όπως το eco:Drive, μια εφαρμογή που προάγει έναν τρόπο οδήγησης πιο υπεύθυνο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, και έχει βοηθήσει πολλούς οδηγούς που την χρησιμοποιούν τακτικά να μειώσουν τις εκπομπές σε επίπεδα ακόμη χαμηλότερα από τα αντίστοιχα επιτρεπόμενα επίπεδα, ανά τύπο αυτοκινήτου.
  • Όλες οι οικολογικές-τεχνολογικές καινοτομίες της Fiat ομαδοποιούνται υπό τη φίρμα “Air Technologies”, η οποία εκπροσωπεί και αντανακλά την εξέλιξη μίας και μόνο ιδέας. Τα περασμένα 20 χρόνια, χάρις σε αυτή την ιδέα, παρουσιάστηκαν στην αγορά επαναστατικές λύσεις οι οποίες είναι απλές και έχουν ταυτόχρονα χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χωρίς να απαιτούν από τον οδηγό να κάνει εκπτώσεις ως προς την οδηγική απόλαυση που είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τα ιταλικά αυτοκίνητα.
Πηγή: Fiat Auto Hellas

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!