NEA

Η Fiat στη Διεθνή Έκθεση της Bologna 2011

110830_f_nuovapanda_01

Η Fiat λαμβάνει μέρος στην έκθεση της Bologna με ένα ελκυστικό περίπτερο το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μοναδικότητα της εταιρείας στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.

  • Το αδιαμφισβήτητο αστέρι του περιπτέρου είναι βέβαια το νέο Panda, μια συνεπής εξέλιξη μιας τεράστιας επιτυχίας ενός αυτοκινήτου πόλης που συμπληρώνει 31 χρόνια εξαιρετικά πετυχημένης παρουσίας κι έχει γίνει συνώνυμο της λειτουργικής σχεδίασης, της ευελιξίας, των χώρων, της αξιοπιστίας και της άνεσης. Το νέο Panda προσφέρει κορυφαία επίδοση στον τομέα της εκμετάλλευσης χώρων, εξακολουθώντας να είναι ένα αυτοκίνητο με περιορισμένες διαστάσεις το οποίο, για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευρυχωρία, μεγάλωσε μερικά εκατοστά στο μήκος του.
  • Στο χώρο των κινητήρων, το Panda επεκτείνει την γκάμα του με τους δικύλινδρους TwinAir: τον Turbo των 85 ίππων και τον νέο ατμοσφαιρικό των 65 ίππων, με ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση. Στο ξεκίνημά του το αυτοκίνητο θα προσφέρεται στις προσθιοκίνητες εκδόσεις του (το Panda 4×4 θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα) και θα έχει την εξής γκάμα: 4 κινητήρες (0.9 TwinAir Turbo 85 HP, 0.9 ατμοσφαιρικός TwinAir 65 HP, 1.2 Fire 69 HP και 1.3 MultiJet II 75 HP), 3 επίπεδα εσωτερικού διάκοσμου, 10 χρώματα αμαξώματος, 3 διαμορφώσεις εσωτερικού και 2 επιλογές ζαντών αλουμινίου με 14″ και 15″ για περισσότερους από 600 συνδυασμούς.
  • Η διεθνής έκθεση της Bologna είναι μια ιδανική ευκαιρία να αναδειχθεί και το Punto 2012. Είναι μια σημαντική ανανέωση του μοντέλου που θα του επιτρέψει να παραμείνει στη λίστα των πιο καλοπουλημένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη και το 2012. Μαζί με τις αισθητικές αλλαγές του θα προσφέρει και τον δικύλινδρο κινητήρα 85 HP TwinAir που κέρδισε τη διάκριση “International Engine of the Year 2011” και αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο είναι ο ιδανικός συνδυασμός μεταξύ της φιλικότητας προς το περιβάλλον (98 g/km CO2) και της οδηγικής απόλαυσης (85 ίπποι στις 5.500 στροφές και ροπή 145 Nm στις 2.000 στροφές).
  • Όσον αφορά το 500, εκτός από τον δικύλινδρο νέο κινητήρα θα διαθέτει και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό με ένα μοναδικό και ελκυστικό σύνολο που θα συνεχίσει να κερδίζει τα βλέμματα από όπου περνάει. Στο περίπτερο της Bologna θα υπάρχει επίσης και το Fiat Freemont, το ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδια, ένα αυτοκίνητο με ολοκληρωμένο DNA. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στην Ιταλία και κάνει μια πολύ πετυχημένη καριέρα στην Ευρώπη.
  • Το κοινό της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις νέες καινοτομίες του Fiat 500 -την έκδοση Nation Limited Edition, το ξεχωριστό 500C by Gucci και το νέο επίπεδο στις εκδόσεις TwinAir με το πακέτο “byAbarth”.
  • Βραβευμένο με 5 αστέρια στο θεσμό Euro NCAP και έχοντας κερδίσει 40 διεθνή βραβεία από την επίσημη παρουσίασή του, το 500 έχει αποδείξει από το λανσάρισμά του τον Ιούλιο του 2007 ότι δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο πόλης, αλλά μια αυθεντική πλατφόρμα πάνω στην οποία η Fiat έχει χτίσει μια ολόκληρη οικογένεια αυτοκινήτων με τεχνολογία και προσοχή στη λεπτομέρεια που ανήκουν σε υψηλότερες κατηγορίες. Ειδικότερα, το Fiat 500 Nation Limited Edition είναι ένα αφιέρωμα στις μεγάλες χώρες όπου το αυτοκίνητο πωλείται. Με 500 αριθμημένες μονάδες στην έκδοση hatchback και άλλες 500 στην έκδοση convertible, η πρώτη έκδοση είναι αφιερωμένη στις ΗΠΑ, γιορτάζοντας την άφιξη του 500 στη Βόρειο Αμερική και ξεκινώντας συνεργασία με την Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Jennifer Lopez.
  • Την αίσθηση ελευθερίας και ευελιξίας, την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου ταξιδιού, δεν θα τη διαχέει όμως μόνο το εξαιρετικό Freemont, αλλά θα την εγγυώνται παράλληλα και άλλα δυο μοντέλα, τα Fiat Qubo Trekking με το Nitro kit και το Fiat Sedici MY 2012. Το πρώτο χαρακτηρίζεται από τον δυνατό “Outdoor” χαρακτήρα του που προσφέρει η εξωτερική του σχεδίαση και επιπρόσθετα το σύστημα πρόσφυσης Traction+ και το νέο Nitro Kit, που κατασκευάζεται μαζί με την αμερικάνικη εταιρεία Nitro (παγκόσμιος κατασκευαστής snowboards). Το Fiat Sedici MY 2012 βρίσκεται δίπλα στο Qubo Trekking. Είναι ένα ευέλικτο αυτοκίνητο που λανσαρίστηκε το 2006 και μέχρι σήμερα έχουν ταξινομηθεί πάνω από 76.000 μονάδες. Είναι έτσι το πιο καλοπουλημένο SUV στην Ιταλία. Για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις και την αυξητική πρόοδο της κατηγορίας, το Fiat Sedici ανανεώνεται με το Model Year 2012, προσφέροντας αισθητική ανανέωση και νέα χαρακτηριστικά, με παράλληλο εμπλουτισμό του εξοπλισμού του.
  • Φυσικά όλα τα μοντέλα της Fiat στη Bologna είναι πρεσβευτές της “Air Technologies”, της νέας φίρμας που εγγυάται την κορυφαία τεχνολογία συνδυάζοντας το σεβασμό στο περιβάλλον και την οδηγική ικανοποίηση και εκφράζοντας τη συμπεριφορά και τις αξίες με τις οποίες η Fiat καλεί τους οδηγούς να ανακαλύψουν με τα αυτοκίνητά της: την αισιοδοξία, τη διασκέδαση, την οικονομία και το σεβασμό. Από κινητήρες με εναλλακτικά καύσιμα, κιβώτια και συστήματα διαχείρισης της πρόσφυσης έως το Start&Stop και από τις τεχνολογικές λύσεις σχεδιασμένες να αυξήσουν τη δυναμική συμπεριφορά έως το αποκλειστικό σύστημα eco:Drive που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν και να βελτιστοποιούν την οδηγική τους συμπεριφορά μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση: αυτές είναι οι θεματικές ενότητες της “Air Technologies” που μεταφράζει τις αξίες της Fiat στις ανάγκες του κόσμου και πολλαπλασιάζει τις λύσεις που έχει ο οδηγός για να βελτιώνει τη ζωή του στην καθημερινή κίνηση.
Πηγή: Fiat Auto Hellas

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!