NEA

Η FIAT αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στον όμιλο Chrysler LLC σε 58,5%

fiat-chrysler

Η FIAT ενημερώνει ότι το τρίτο αποτέλεσμα αξιολόγησης απόδοσης (performance event) που πραγματοποιήθηκε υπό τη Συμφωνία Λειτουργίας του Ομίλου Chrysler, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, («Οικολογικό Αποτέλεσμα»), έγινε πραγματικότητα, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση κατά 5% του ποσοστού συμμετοχής της Fiat στην Chrysler. Η ανωτέρω αύξηση τίθεται άμεσα σε ισχύ και το ποσοστό της Fiat στην Chrysler ανέρχεται πλέον σε 58,5%. Το υπόλοιπο 41,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Chrysler ανήκει στην VEBA.

Για την πραγματοποίηση του «Οικολογικού Αποτελέσματος» ήταν απαραίτητη η έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ενός οχήματος το οποίο θα βασιζόταν σε μία πλατφόρμα ή ενός οχήματος τεχνολογίας Fiat που θα είχε αποδοτικότητα καυσίμου τουλάχιστον 40 συνδυασμένων μιλίων ανά γαλόνι και για το οποίο θα υπήρχε η δέσμευση έναρξης κατασκευής σε εμπορικές ποσότητες στις Η.Π.Α.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Chrysler πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία Εξοικονόμησης Καυσίμων για μη προσαρμοσμένη συνδυασμένη αξιολόγηση στην κατηγορία των 40 μιλίων ανά γαλόνι, με έκδοση προ-παραγωγής του Dodge Dart που βασίζεται στην τεχνολογία αρχιτεκτονικής της Fiat. Χθες, η Chrysler δεσμεύτηκε απέναντι στις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α. να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής τέτοιου οχήματος σε μονάδα παραγωγής με έδρα τις Η.Π.Α.

«Η περαιτέρω απόκτηση ποσοστού 5% της Chrysler είναι ένα θεμελιώδες βήμα στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο Ομίλων», δήλωσε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO της FIAT S.p.A. και του Ομίλου Chrysler.

«Δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία δυόμισι χρόνια για να πραγματοποιηθεί το Οικολογικό Αποτέλεσμα και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν την επιτυχία, καθώς είναι αποτέλεσμα της υπάρχουσας εμπιστοσύνης προς τη FIAT να παρουσιάσει αυτοκίνητα με καλύτερη απόδοση καυσίμου και μηχανές στην αγορά των Η.Π.Α. Η δέσμευση του Ομίλου στην οικολογική και βιώσιμη λειτουργία των οχημάτων, γεγονός που κάνει τη FIAT την αυτοκινητοβιομηχανία με τις καλύτερες οικολογικές επιδόσεις στην Ευρώπη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας. Μαζί με την τεχνογνωσία της Chrysler, δημιουργήσαμε έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό αυτοκινητιστικό Όμιλο με τεχνολογικές δυνατότητες, που αξιολογούνται μεταξύ των περισσότερο καινοτόμων σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο κ. Μαρκιόνε.

Πηγή: Fiat Auto Hellas
Πηγή: Fiat Auto Hellas

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!