NEA

Opel, καθίσματα υψηλών προδιαγραφών για το νέο Astra OPC

opel-astra-opc-seat-1

Νέα μπάκετ καθίσματα προηγμένης τεχνολογίας για το νέο Astra OPC εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του συμπαγούς σπορ coupé στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου…

opel-astra-opc-seat-2Τα δύο εμπρός καθίσματα αναβαθμίζουν τη σπορ και δυναμική οδηγική εμπειρία με χαρακτηριστικά όπως τα προηγμένα υλικά ελαφρού βάρους, χαμηλότερη θέση και αυξημένη πλευρική στήριξη. Οι μηχανικοί του OPC (Opel Performance Center) χρησιμοποίησαν χυτό φύλλο με οργανικό ψεκασμό πρόσθετων υλικών στο σκελετό του καθίσματος, εξοικονομώντας βάρος 45% συγκριτικά με έναν αντίστοιχο συμβατικό. Στο φύλλο προστίθεται συνθετικό υλικό από πολυαμίδιο και υαλονήματα. Το νέο υλικό είναι ευέλικτο και ανθεκτικό, γι αυτό το πάχος του δεν υπερβαίνει τα 1 – 2 χιλιοστά.

«Η Opel είναι η παγκοσμίως πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί τέτοιο υλικό στο σκελετό ενός καθίσματος αυτοκινήτου παραγωγής» δήλωσε ο Armin Rossmann, επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης του καθίσματος OPC. «Το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών αξίζει την καλύτερη τεχνολογία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των καθισμάτων».

Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τώρα μία ακόμα πιο σπορ εμπειρία στο δρόμο καθώς  τα καθίσματα τοποθετούνται κατά 17 mm χαμηλότερα από του Astra GTC coupé και κατά 40mm αντίστοιχα από του συμβατικού Astra. Η χαμηλότερη θέση των καθισμάτων βελτιώνει την αίσθηση από το αυτοκίνητο και την επαφή μεταξύ οδηγού και δρόμου.

Το νέο κάθισμα έχει μέχρι 18 διαφορετικές ρυθμίσεις:

  • Ολόκληρο το κάθισμα εμπρός/πίσω (2)
  • Ολόκληρο το κάθισμα πάνω/κάτω (2)
  • Η πλάτη του καθίσματος πίσω/εμπρός (2)
  • Ρύθμιση γωνίας μαξιλαριού (2)
  • Προέκταση μήκους μαξιλαριού (2)
  • Ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων (4)
  • Ρυθμιζόμενη στήριξη πλαϊνών μαξιλαριών πλάτης (2)
  • Ρυθμιζόμενη στήριξη πλαϊνών μαξιλαριών εδρας (2)

Το κάθισμα έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία ρυθμίσεων στην κατηγορία των συμπαγών σπορ coupé, προσφέροντας υψηλή ευελιξία σε οδηγό και συνοδηγό. Επιπλέον, πνευματικά ρυθμιζόμενα μαξιλάρια παρέχουν πλευρική στήριξη με το πάτημα ενός μπουτόν, ενώ προσαρμόζονται σε όσους τους σωματότυπους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει σε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς δέρματος, υφάσματος και χρώματος και θα κάνουν ντεμπούτο στην επόμενη γενιά του Astra OPC.

  • Καθίσματα OPC με νέο οργανικό υλικό πετυχαίνουν μείωση βάρους 45% στο σκελετό του καθίσματος
  • Απαράμιλλη σπορ και δυναμική οδηγική εμπειρία
  • Το πρώτο κάθισμα στην κατηγορία συμπαγών σπορ coupé πιστοποιημένο από τους ειδικούς πλάτης του AGR

Η Opel είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει καθίσματα πιστοποιημένα από τους ανεξάρτητους ειδικούς της πλάτης του AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V”), ξεκινώντας το 2003 με το Signum. Το AGR πιστοποιεί την ποιότητα των καθισμάτων μόνον εφόσον πληρούν τα υψηλά εργονομικά του πρότυπα. Για να λάβει ένα κάθισμα σφραγίδα AGR πρέπει να πληροί δέκα κριτήρια, δύο από τα οποία είναι στήριξη οσφυϊκής περιοχής (λόρδωσης) τεσσάρων κατευθύνσεων και σχήμα καθίσματος που ακολουθεί τη φυσική κυρτότητα της σπονδυλικής στήλης. Το νέο Astra OPC συνεχίζει αυτή την παράδοση και φέρνει το μοναδικό πιστοποιημένο κάθισμα AGR στην κατηγορία συμπαγών σπορ coupé.

Το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών

Στο ισχυρότερο Astra όλων των εποχών, ο δίλιτρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού του OPC αποδίδει 206 kW/280 hp με μέγιστη ροπή 400 Nm. Με τελική ταχύτητα 250 km/h, είναι το ταχύτερο Astra όλων των εποχών. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με αποκλειστικό πλαίσιο υψηλών επιδόσεων, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και φρένα Brembo.

Όλες οι τεχνολογίες OPC (Opel Performance Center) υποβάλλονται σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών στο βόρειο τμήμα του Nürburgring, το λεγόμενο “Nordschleife”. Έτσι διασφαλίζεται ότι πληρούν τα κριτήρια υψηλών επιδόσεων και ασφάλειας της Opel. Τα 10.000 χιλιόμετρα οδήγησης με υψηλές ταχύτητες στο Nordschleife αντιστοιχούν σε συντελεστή καταπόνησης 18 για το αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου 180.000 km οδήγησης σε κανονικό δρόμο.

Πηγή: Opel Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!