ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H Tropical στην έκθεση του Ανόβερο

tropical-fuel-cell-hydrogen

Η Ελληνική εταιρεία TROPICAL ήταν η μοναδική Ελληνική εταιρεία που συμμετείχε στην έκθεση Ενέργειας που έγινε από τις 23 έως τις 27 Απριλίου στο Ανόβερο της Γερμανίας . Παρουσίασε την οικολογική οικιακή γεννήτρια φυσικού αερίου GreenGen NG-5 που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό και ήδη έκλεισε συμφωνίες για την παράδοση χιλιάδων γεννητριών μέχρι το 2015 σε όλον τον κόσμο.

Μία ελληνική καινοτομία αλλάζει τα δεδομένα της “πράσινης” ενέργειας που χρειάζεται για να σωθεί ο πλανήτης μας από την κλιματική αλλαγή, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της γης από τα καυσαέρια (που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα και το πετρέλαιο). Η ιδέα για την ανάπτυξη της «GreenGEN NG -5», μιας οικιακής «οικολογικής» γεννήτριας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γεννήθηκε μετά τη διαπίστωση των επιστημόνων, ότι ο πλανήτης μας μέσα στα επόμενα 20 έως 50 χρόνια θα υποστεί τεράστια κλιματική αλλαγή εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Βασική αιτία για το φαινόμενο αποτελεί η εκπομπή καυσαερίων κυρίως από τις βιομηχανίες και τα οχήματα, που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα και πετρέλαιο. Από την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, λιώνουν οι πάγοι και ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας με καταστροφικές συνέπειες για τις παράκτιες περιοχές και για χιλιάδες νησιά του πλανήτη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ειδικότερα, με τη γεννήτρια «NG -5» το κάθε σπίτι έχει τη δυνατότητα να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό για την θέρμανση του για να καλύψει τις ανάγκες του. Συμβάλλει έτσι τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος , αφού δε θα χρησιμοποιεί πλέον το «βρώμικο» ρεύμα της ΔΕΗ που παράγεται από λιγνίτη και μολύνει το περιβάλλον με εκατομμύρια τόνους καυσαερίων.

Η ιδέα του Γ. Λάγιου για την ανάπτυξη της «οικιακής παραγωγής πράσινης ενέργειας» έτυχε τεράστιας αποδοχής από πολλούς επιστήμονες παγκοσμίως και υποστηρίζει, ότι είναι απόλυτα εφικτό το κάθε σπίτι σε όλο τον πλανήτη να έχει τη δική του «οικολογική» γεννήτρια ρεύματος και να παράγει όσο ρεύμα χρειάζεται και ζεστό νερό για την θέρμανση του. Παράλληλα, με τη γεννήτρια «NG -5» γίνεται τεράστια οικονομία στο ρεύμα, διότι παράγει τόσο ρεύμα όσο ακριβώς χρειάζεται.

Αν, για παράδειγμα, ανάψουμε στο σπίτι μας μια λάμπα 50Watt, η γεννήτρια θα παράγει ρεύμα ακριβώς 50 Watt , όσο δηλαδή χρειάζεται για να ανάψει η λάμπα. Αν πάλι παράγουμε περισσότερο ρεύμα από όσο καταναλώνουμε, τότε το περίσσευμα ρεύματος μπορούμε να το διοχετεύσουμε στο δίκτυο, ώστε να χρησιμοποιηθεί από άλλους καταναλωτές.

Η γεννήτρια «NG -5» μπορεί να συνδυαστεί με τα φωτοβολταικά του σπιτιού μας .
Βάζοντας στο σπίτι μας 10KW φωτοβολταικά και 5KW την γεννήτρια φυσικού αερίου, έχουμε τον τέλειο συνδυασμό συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού νερού με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε έως και 50% λιγότερα χρήματα για θέρμανση και το ρεύμα που παράγουμε από τα φωτοβολταικά και την “GreenGen NG-5” και μπορούμε να το πουλάμε σε οποιαδήποτε εταιρεία ηλεκτρισμού (πχ στην ΔΕΗ ) .

Επίσης η απόδοση της γεννήτριας “GreenGen NG-5” είναι πάνω από 93% και η ηλεκτρική απόδοση της είναι πάνω από 68% επειδή η παραγωγή της ηλεκτρικής ενεργείας και του ζεστού νερού γίνεται επιτόπου και η κατανάλωση είναι άμεση χωρίς να μεσολαβή το δίκτυο μεταφοράς που η απόδοση του δεν ξεπερνά το 30%.

Στην Αμερική , τον Καναδά , την Γερμανία και την Αυστρία τα συστήματα συμπαραγωγής επιδοτούνται και γι’αυτό τον λόγο ανοίγει άμεσα η αγορά για την πώληση των γεννητριών “GreenGen NG-5” . Μετά από έρευνα πέντε χρόνων (2000-2005) μέσω ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 50% από την TROPICAL , καθώς και σε συνεργασία με 25 πανεπιστήμια και 15 ερευνητικά ινστιτούτα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεννήθηκε η ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ οικολογική γεννήτρια με την ονομασία «ΝG-5».

Η γεννήτρια «NG -5» έχει την δυνατότητα να λειτουργεί είτε με υδρογόνο είτε με φυσικό αέριο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 στην Έκθεση Ενέργειας, στο Αννόβερο της Γερμανίας και «έκλεψε» την παράσταση αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και το θαυμασμό των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων, που επισκέφτηκαν την έκθεση, όπως οι Καγκελάριοι της Γερμανίας, κ.κ. Γ. Σρέντερ και Α. Μέρκελ , ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν, οι Υπουργοί Ενέργειας της Κίνας , Γερμανίας και του Καναδά και πολλοί άλλοι …

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον γεννήτρια φυσικού αερίου «NG -5» από χώρες που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση (Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία , Γαλλία , Ιταλία , Ισπανία , Πολωνία , Δανία , Σουηδία , Αμερική, Καναδάς , Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αργεντινή, κ.α.). επειδή οι περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν στα σπίτια τους φυσικό αέριο για θέρμανση.

Το 70% του πλανήτη χρησιμοποιεί για θέρμανση το φυσικό αέριο. Υπάρχει λοιπόν, μια τεράστια αγορά στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο , περίπου 200 εκατομμύρια σπίτια καθώς επίσης και χιλιάδες βιομηχανίες που θα είναι οι μελλοντικοί αγοραστές της γεννήτριας “ΝG-5” που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό για θέρμανση χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο.

Πηγή: tropical.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!