ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα ελαστικά από την Michelin!

energy-efficient-undertread_w580_h326

Τα νέα ελαστικά Michelin Energy Saver+, για επιβατικά αυτοκίνητα και τα νέα ελαστικά Michelin Agilis+ για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα κάνουν την εμφάνισή τους στις ευρωπαϊκές αγορές…

To 2012 είναι η χρονιά που καθιερώνεται η ευρωπαϊκή ετικετογράφηση των ελαστικών.  Ενώ εκτυλίσσεται προοδευτικά από την 1η Ιουνίου 2012, θα είναι υποχρεωτική από την 1ηΝοεμβρίου 2012 και εξής.  Αυτή η νέα ευρωπαϊκή ετικετογράφηση θα επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε ιδιότητες που, μέχρι τώρα, δεν τις γνώριζαν πριν.

michelin-energy-saver2-2Τι λέει αυτή η ετικέτα που είναι κολλημένη πάνω στα ελαστικά;

  • Δίνει αντικειμενικές πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με 3 σημαντικές επιδόσεις του ελαστικού : φρενάρισμα σε βρεγμένο έδαφος, ενεργειακή αποτελεσματικότητα και επίπεδα θορύβου.

Τι δεν λέει αυτή η ετικέτα;

  • Δεν μιλάει για την πρόσφυση σε στεγνό δρόμο.
  • Δεν δίνει πληροφορίες σχετικά με την χιλιομετρική απόδοση.

Η δέσμευση της Michelin είναι να προσφέρει τις ουσιώδεις επιδόσεις για τον αυτοκινητιστή ή για τον χρήστη του επαγγελματικού οχήματος, ακόμη κι αν αυτές δεν αναφέρονται μεταξύ των πληροφοριών που παρέχει η ετικέτα :

–       Τα ελαστικά Michelin προσφέρουν ασφάλεια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όχι μόνον σε βρεγμένους δρόμους, αλλά επίσης και σε στεγνούς δρόμους.

–       Τα ελαστικά Michelin είναι επίσης και η ασφάλεια στις στροφές.

–       Τα ελαστικά Michelin είναι επίσης και η εξασφάλιση ότι θα επιτυγχάνεται χιλιομετρική απόδοση απαράμιλλη και επιδόσεις που διαρκούν για όλα τα χιλιόμετρα που θα διανύσει το ελαστικό.

Η λογική της Michelin συνίσταται στο να προτείνει το καλύτερο σύνολο επιδόσεων.  Δηλαδή τον συνδυασμό τον πιο πλήρη ανάμεσα στην ασφάλεια, την εξοικονόμηση καυσίμων και μιαν απαράμιλλη χιλιομετρική απόδοση.  Ένας χρήστης, είτε βρίσκεται στο τιμόνι ενός επιβατικού αυτοκινήτου είτε ενός επαγγελματικού οχήματος, όταν επιλέγει ένα ελαστικό Michelin  αποκτά ένα πλήρες και συνεπές σύνολο επιδόσεων.  Αυτό εννοεί η Michelin με την φράση «  Michelin Total Performance – Απόλυτες επιδόσεις » .

200 λίτρα: είναι η ποσότητα καυσίμων που θα εξοικονομηθεί με τα νέα ελαστικά Michelin Energy Saver+ σε σύγκριση με ένα ελαστικό που θα φτάνει το ελάχιστο όριο που ορίζεται από τους κανονισμούς στα ευρωπαϊκά πλαίσια ετικετογράφησης των ελαστικών, μετά από 45 000 km χρήσης.

270 λίτρα: με το νέο Michelin Agilis+, 270 λίτρα καυσίμων μπορούν να εξοικονομηθούν μετά από 60 000 km χρήσης, σε σύγκριση με το ελαστικό που θα έπιανε το ελάχιστο όριο της ευρωπαϊκής ετικέτας.

16 μέτρα: το ελαστικό Michelin Energy Saver+  φρενάρει σε απόσταση κατά 16 μέτρα μικρότερη, σε βρεγμένο έδαφος, απ’ όσο το ελαστικό που θα επιτύγχανε τον ελάχιστο βαθμό της ευρωπαϊκής ετικέτας.  Αυτό αντιστοιχεί, περίπου, στο μήκος ενός φορτηγού.

+ 17 μέτρα: το ελαστικό Michelin Agilis+ για επαγγελματικά οχήματα φρενάρει σε απόσταση μικρότερη κατά περισσότερο από 17 μέτρα, σε βρεγμένο έδαφος, σε σύγκριση με το ελαστικό που θα επιτύγχανε τον ελάχιστο βαθμό της ετικέτας.

michelin-energy-saver-optimized-contact-patch-for-safety_w580_h3261 στα 5: 1 λίτρο καυσίμου στα 5, ή ακόμη 1 στα 5  γεμίσματα του ρεζερβουάρ με καύσιμα, καταναλώνεται για τα ελαστικά.  Είναι καλύτερα κατανοητό, τότε, γιατί η Michelin εργάζεται τόσο πολύ (από το 1992)  για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των ελαστικών της.

1η: η ασφάλεια είναι η πρώτη ιδιότητα που οι καταναλωτές περιμένουν από ένα ελαστικό.  Αυτό προκύπτει από μιαν έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός GFK το 2010.  Αυτό επαληθεύεται σε πέντε χώρες, τουλάχιστον : στη Γερμανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία.

20.000: αυτός είναι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που αναλύθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης στην Γερμανία (LehrstuhlVerkehrsunfallforschung [VUFO] an der TechnischenUniversitätDresden) το οποίο διαθέτει έδρα αφιερωμένη στην επιστημονική μελέτη και ανάλυση των ατυχημάτων (accidentologie).  Στο πλαίσιο αυτό, 20 000 τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια 10 ετών «πέρασαν από κόσκινο».  Ως αποτέλεσμα της ανάλυσης αυτής προκύπτει μία «χαρτογράφηση» της τυπολογίας των ατυχημάτων,  και επίσης εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα.

Τι αποκαλύπτουν οι μελέτες αυτές;

–       7 ατυχήματα στα 10 συμβαίνουν σε στεγνό έδαφος.

–       6 ατυχήματα στα 10 συμβαίνουν στην αστική ζώνη και με χαμηλή ταχύτητα.

–       75% των ατυχημάτων επισυμβαίνουν στην ευθεία.

–       25% συμβαίνουν στις στροφές.  Αυτά είναι τα πιο σοβαρά.

99% των ατυχημάτων σε βρεγμένα εδάφη, συμβαίνουν σε πολύ χαμηλό ύψος νερού.

15: αυτός είναι, σε δισεκατομμύρια, ο αριθμός λίτρων καυσίμου που εξοικονομήθηκαν από το 1992 από τα ελαστικά Michelin με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, και μεταξύ αυτών, η ομάδα Michelin Energy αποτελεί την αιχμή του δόρατος, από το λανσάρισμά της, σε παγκόσμια πρεμιέρα, εδώ και 20 χρόνια.

39: αυτή είναι, σε εκατομμύρια τόνους, η ποσότητα CO2, που δεν εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα χάρη στις οικονομίες καυσίμων που πραγματοποιήθηκαν με τα ελαστικά Michelin χαμηλής κατανάλωσης.

160: αυτός είναι ο αριθμός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί από το 1992 για την διαρκή βελτίωση της γκάμας ελαστικών Michelin Energy.

190: από τότε που δημιουργήθηκε, η «οικογένεια» ελαστικών Michelin Energy η οποία λανσαρίστηκε το 1992 έχει πιστοποιηθεί περισσότερες από 190 φορές, από 22 κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ο όμιλος Michelin συμπορεύεται με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην διαρκεί αναζήτηση της ενεργειακής αναβάθμισης των οχημάτων τους, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ασφάλειά τους.

Εστιάζοντας στο ελαστικό Michelin Energy Saver+

Το ελαστικό Michelin Energy Saver+  οδηγεί στην εξοικονόμηση περισσότερων καυσίμων

michelin-energy-saver2-1Με την δύναμη που της δίνει η μακρότερη των 20 ετών εμπειρία της στην ανάπτυξη ελαστικών με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, η Michelin διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην διαρκή επιδίωξη της ενεργειακής αποτελεσματικότητας των οχημάτων.  Όπως παρουσιάζεται πιο πάνω, το ελαστικό Michelin Energy Saver+ επιτρέπει την εξοικονόμηση 200 λίτρων καυσίμου σε σύγκριση με ένα ελαστικό που θα φτάνει στο ελάχιστο όριο που καθορίζεται από τους κανονισμούς στα ευρωπαϊκά πλαίσια της ετικετογράφησης των ελαστικών, μετά από 45.000 km χρήσης.

Το ελαστικό Michelin Energy Saver+  αναβαθμίζει την ασφάλεια

Η Michelin εξέλιξε το προφίλ του νέου της ελαστικού Michelin Energy Saver+ για αναβαθμισμένο αποτύπωμα στο έδαφος.  Αυξάνοντας την επιφάνεια επαφής κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, αυτό το ελαστικό προσφέρει καλύτερη πρόσφυση τόσο σε στεγνό έδαφος όσο και σε βρεγμένο έδαφος.  Αποτέλεσμα, το ελαστικό Michelin Energy Saver+ φρενάρει σε απόσταση σχεδόν 16 μέτρα μικρότερη, σε βρεγμένο έδαφος, απ’ όσο το ελαστικό που θα έπαιρνε τον μικρότερο βαθμό στην ευρωπαϊκή ετικέτα.

Το ελαστικό Michelin Energy Saver+ επιτρέπει την κάλυψη περισσοτέρων χιλιομέτρων

Γι’ αυτήν τη νέα γενιά ελαστικών Michelin Energy Saver+, η Michelin προσέθεσε συμπληρωματικούς μοριακούς δεσμούς προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την συνοχή του συνόλου των χημικών συστατικών της γόμας, ενισχύοντας έτσι την αντοχή της στην φθορά.

Το Eco and GripCompound, ένα νέο μείγμα γόμας

michelin-energy-saver-tread-efficient-use_w580_h326Οι ερευνητές του Κέντρου Τεχνολογιών του Ladoux δημιούργησαν ένα νέο μείγμα γόμας, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το Eco and Grip Compound, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην σύνθεση ενός ελαστικού.  Το μείγμα αυτό περιορίζει την θέρμανση των μορίων του μείγματος γόμας.  Όσο λιγότερο θερμαίνεται το ελαστικό, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.  Η επιτυχία της καινοτομίας συνίσταται στο να παρέχεται αυτή η επίδοση χωρίς αυτό να πλήττει τις άλλες ουσιώδεις ιδιότητες του ελαστικού, όπως την ασφάλεια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και την χιλιομετρική απόδοση.

Η γκάμα Michelin Energy Saver+ θα είναι διαθέσιμη σε 14, 15 και 16 ίντσες και θα καλύπτει 58 ξεχωριστές διαστάσεις προκειμένου να εξοπλίζει τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εστιάζοντας στο ελαστικό Michelin Agilis+

Ο τεχνίτης που κάνει την επιχείρηση να λειτουργεί καλά

michelin-agilisΓια έναν επαγγελματία, το όχημα διαδραματίζει συχνά καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία της επιχείρησής του.  Έμποροι, τεχνίτες, επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να μπορούν να βασίζονται στα ελαστικά τους όπως και σε όλα τα άλλα εργαλεία της δουλειάς τους.

Για αυτούς τους πολύ απαιτητικούς χρήστες, η Michelin δημιούργησε το νέο ελαστικό Agilis+,  του οποίου η ιδιαιτερότητα είναι ότι συνδυάζει επιδόσεις που δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν.  Αποτέλεσμα, το νέο αυτό ελαστικό συμμετέχει όχι μόνον στην ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων των επαγγελματιών, με πλήρη ασφάλεια, αλλά επίσης επιτρέπει την μείωση του συνολικού κόστους χρήσης, αφού προσφέρει διπλή οικονομία, που αποτελείται από την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και την μεγάλη χιλιομετρική απόδοση.

Το ελαστικό Michelin Agilis+ συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμων

Το να είσαι τεχνίτης ή έμπορος, σημαίνει μερικές φορές ότι είσαι υποχρεωμένος να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα για να πας σε εργοτάξια ή για να συναντήσεις πελάτες.  Το κονδύλι των καυσίμων αντιπροσωπεύει μια όλο και βαρύτερη επίπτωση στην ισορροπία του προϋπολογισμού του επαγγελματία και, πέραν από τα ανελαστικά κριτήρια που οδηγούν στην κατανάλωση καυσίμων, είναι ένας τομέας στον οποίον παραμένει η δυνατότητα να γίνουν οικονομίες.

Η Michelin αναδεικνύει την εμπεριστατωμένη γνώση της στον τομέα της ενεργειακής αποτελεσματικότητας.  Όπως επισημαίνεται πιο πάνω, το νέο ελαστικό Michelin Agilis+ επιτρέπει την εξοικονόμηση 270 λίτρων καυσίμου μετά από 60 000 km χρήσης, σε σύγκριση με το ελαστικό που θα βρισκόταν στο ελάχιστο όριο της ευρωπαϊκής ετικέτας.

Το ελαστικό Michelin Agilis+ προσφέρει περισσότερη ασφάλεια

Τεχνίτες και έμποροι είναι συχνά αναγκασμένοι να περνούν πολύν χρόνο στον δρόμο, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, η πυκνότητα της κυκλοφορίας, η κατάσταση του οδικού δικτύου.  Πάνω σε οχήματα συχνά φορτωμένα, η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας.  Τα ελαστικά τους διαδραματίζουν εδώ έναν θεμελιώδη ρόλο.  Το ελαστικό Michelin Agilis+  φρενάρει σε απόσταση περισσότερο από 17 μέτρα μικρότερη απ’ όσο το ελαστικό που θα έπαιρνε τον μικρότερο βαθμό της ευρωπαϊκής ετικέτας.

Το ελαστικό Michelin Agilis+  παρέχει περισσότερη διάρκεια ζωής και περισσότερη στιβαρότητα

Οι επιτακτικές ανάγκες για κινητικότητα των εμπόρων και των τεχνιτών είναι μια συνιστώσα των δραστηριοτήτων τους.  Η αλλαγή των ελαστικών είναι γι’ αυτούς μια υποχρέωση.  Πρέπει λοιπόν τα ελαστικά τους να τους επιτρέπουν να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό χιλιομέτρων,  ενώ ταυτόχρονα θα είναι ασφαλείς. Αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση την οποίαν αναλαμβάνει ν’ αντιμετωπίσει το νέο ελαστικό Michelin Agilis+.  Στην εξοικονόμηση καυσίμων προσθέτει χιλιομετρική απόδοση και αντοχή.  Αυτό το οφείλει στην στιβαρότητά του.

Ασπίδες ενάντια στα γδαρσίματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των υποδομών

Το νέο ελαστικό Michelin Agilis + διαθέτει ενισχυμένα πλευρά που του επιτρέπουν να υφίσταται λιγότερο τις επιπτώσεις ενδεχόμενων προσκρούσεων σε πεζοδρόμια, λακκούβες και σε άλλα στοιχεία των οδικών υποδομών.  Ακόμη καλύτερα, διαθέτει οκτώ πανώ εναντίον των γδαρσιμάτων που το κάνουν ακόμη πιο στερεό απέναντι στα μικρά κτυπήματα της καθημερινής ζωής.

Πηγή: Elastika Michelin S.A

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!