NEA

Toyota, βραβείο σχεδίασης για το “Window to the Worl”

toyota-future-window

Η καινοτόμος  διαδραστική αυτοκινητιστική φιλοσοφία της Toyota “Window to the World” κέρδισε το Βραβείο Σχεδίασης Core77 2012 στην κατηγορία  Speculative.

2011_window_to_world_6Η φιλοσοφία αυτή, που δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς και σχεδιαστές του Τμήματος Kansei Design1 της Toyota Motor Europe και του Ινστιτούτου Διαδραστικής Σχεδίασης της Κοπεγχάγης – Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID), στόχο έχει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις μεταξύ επιβατών και του κόσμου που περιβάλλει του αυτοκίνητο.

Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), τα παράθυρα του οχήματος μεταμορφώνονται σε διαδραστικές επιφάνειες, προβάλλοντας πληροφορίες για το περιβάλλον από το οποίο διέρχονται λειτουργώντας και σαν καμβάς ζωγραφικής. Το Core77 προσδιορίζει την κατηγορία βραβείων Speculative ως εξής: “γνήσιες φιλοσοφίες ή προτάσεις, που ξεκίνησαν σαν projects φαντασίας, πραγματείες, επεμβατικά ή ερευνητικά προγράμματα ή δημιουργήθηκαν σαν πειραματικά/θεωρητικά σχέδια για κάποιον πελάτη ή εκπαιδευτικό ίδρυμα”.

Το “Window to the World” κέρδισε το βραβείο μετά από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Bruce Sterling, συγγραφέα του “Beyond the Beyond” στο περιοδικό Wired, ο οποίος το χαρακτήρισε ένα «αρκετά ρεαλιστικό δείγμα mainstream εταιρικής ευρηματικής σχεδίασης εκ μέρους της Toyota». Πρόσθεσε ότι είναι “κυρίως οραματικό χωρίς να στοχεύει στην επίτευξη πρόσθετων πωλήσεων μιας αυτοκινητοβιομηχανίας”.

Η Βορειοαμερικανική συμμετοχή της Toyota, με την ονομασία “Prius x Parlee”, διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία Transportation. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Toyota Prius Projects σε συνεργασία με τη Saatchi LA, Parlee Cycles και τη Deep Local στις ΗΠΑ, το project που προέκυψε είναι το παγκοσμίως πρώτο ποδήλατο που αλλάζει ταχύτητες διαβάζοντας τη σκέψη του αναβάτη.

Πηγή: Toyota Ελλάς

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!