ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Volvo Trucks, ασύρματη… συντήρηση!

volvo-trucks_remote-services-2

Η Volvo μειώνει το χρόνο συντήρησης μέσω ασύρματης σύνδεσης…

volvo-trucks_remote-services-3Η Volvo Trucks έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα τεχνολογίας GSM το οποίο επιτρέπει στο συνεργείο να πραγματοποιεί εξ αποστάσεως τον έλεγχο της κατάστασης ενός φορτηγού, μία εξέλιξη που υπόσχεται αυξημένο χρόνο διαθεσιμότητας και μικρότερες δαπάνες συντήρησης. Η προειδοποίηση του συστήματος στην Ευρώπη προγραμματίζεται για το 2013.

Οι νέες απομακρυσμένες υπηρεσίες είναι δυνατές χάρη στην τελευταία έκδοση της τηλεματικής πύλης φορτηγού, της TGW. Αυτό επιτρέπει στο συνεργείο της Volvo την παρακολούθηση της φθοράς και της κατάστασης του οχήματος και επίσης να διαβάζει εξ αποστάσεως τους κωδικούς βλαβών μέσω δικτύου GSM.

«Με αυτές τις νέες δυνατότητες επικοινωνιών στο φορτηγό, το συνεργείο λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τη φθορά μίας σειράς εξαρτημάτων,» εξηγεί ο Christian Gustavsson, επικεφαλής service της Volvo Trucks.

Το νέο σύστημα επιτρέπει στους τεχνικούς του συνεργείου να ελέγχουν τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το φορτηγό και την ταχύτητα με την οποία φθείρονται τα μέρη του. Στη συνέχεια το συνεργείο μπορεί να προγραμματίσει τα service ανάλογα με τις ανάγκες που κάθε οχήματος.

«Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί ο χρόνος διαθεσιμότητας και θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απρογραμμάτιστων ακινητοποιήσεων. Αυτό είναι προς όφελος της ασφάλειας και περιορίζει ταυτόχρονα  το διοικητικό βάρος για τις μεταφορικές εταιρείες, και ταυτόχρονα οι πελάτες επωφελούνται από την αύξηση της αξιοπιστίας,» εξηγεί ο Christian Gustavsson.

Βελτιστοποίηση του χρόνου συντήρησης

Οι επικοινωνίες εξ αποστάσεως μεταξύ του φορτηγού και του συνεργείου συμπληρώνουν το χρονοδιάγραμμα service. Εάν ένα φορτηγό κινείται διαφορετικά σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα, τα διαστήματα service μπορεί να καταλήξουν να είναι υπερβολικά κοντινά ή αραιά. Όταν το συνεργείο λαμβάνει δεδομένα όσον αφορά την πραγματική ταχύτητα φθοράς, μπορεί να ρυθμίζει τα διαστήματα service με βάση τις πραγματικές ανάγκες του φορτηγού.

«Ο υπολογισμός είναι δύσκολος για πολλές από τις παραμέτρους. Ένα φορτηγό το οποίο κινείται σε συνθήκες δυσκολότερες από το μέσο όρο, φθείρει ταχύτερα κάποια εξαρτήματα ενώ ένα φορτηγό που κινείται σε πιο ομαλές συνθήκες μπορεί να έχει πολλά ακόμα περιθώρια φθοράς στα ίδια εξαρτήματα όταν έρθει η ώρα της προγραμματισμένης αντικατάστασης. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει αβεβαιότητα για τη μεταφορική εταιρεία», λέει ο Christian Gustavsson.

Ελαχιστοποιεί τις απρογραμμάτιστες στάσεις

Εάν το φορτηγό χρησιμοποιείται με τρόπο που διαφέρει από τη χρήση που είχε προγραμματιστεί για το αρχικό χρονοδιάγραμμα service, το συνεργείο λαμβάνει πληροφορίες για την εξέλιξη αυτή.

«Για παράδειγμα, το συνεργείο μπορεί να ειδοποιηθεί για την φθορά των θερμουίτ των φρένων. Το αποτέλεσμα είναι η έγκαιρη αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων αντί για την αστοχία τους σε ένα μεγάλο ταξίδι,» λέει ο Christian Gustavsson.

«Είναι μία αντίληψη από την οποία κερδίζουν όλοι. Είναι πολύ πιο συμφέρον, και για τη μεταφορική εταιρεία και για το συνεργείο, να είναι δυνατή η αποφυγή έκτακτων επισκέψεων στο συνεργείο.»

Κατεβάστε το μέλλον μέσω GSM

Με το TGW θα είναι δυνατή η εξ αποστάσεως ενημέρωση παραμέτρων και – στο μέλλον – η ενημέρωση ολόκληρων εφαρμογών λογισμικού μέσα στο φορτηγό. Αρχικά το σύστημα θα εμπεριέχει έναν περιορισμένο αριθμό παραμέτρων αλλά σε μερικά χρόνια, σύμφωνα με τον Christian Gustavsson, η Volvo Trucks θα αναπτύξει μία πολύ πλουσιότερη γκάμα τέτοιων δυνατοτήτων με στόχο τη βελτίωση του χρόνου διαθεσιμότητας και την ελάττωση του κόστους λειτουργίας της μεταφορικής εταιρείας.

Πηγή: Volvo Trucks – Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!