NEA

ΜΙΝΙ, αποχωρεί από το WRC!

mini-countryman-wrc-2

Πρόσφατα η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το WRC μόλις ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα…

  • mini-countryman-wrc-4Οι λόγοι που επικαλείται η γερμανική εταιρία είναι η οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος συμμετοχής στο κορυφαία θεσμό των ράλι. Τα άσχημα νέα ανακοίνωσε ο Kay Segler, υπεύθυνος για τον συντονισμό των επιχειρησιακών πλάνων της εταιρίας, δηλώνοντας πως «…η ΜΙΝΙ θα εγκαταλείψει το WRC στο τέλος της σεζόν 2012».
  • Αφότου η ΜΙΝΙ ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο το Countryman John Cooper Works θα συνεχίσει να διαθέτει έγκριση (homologation) για αγωνιστική χρήση σε ράλι για ιδιώτες. «Η BMW θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες τούρμπο 1,6 λίτρων μαζί με την Prodrive. Σε ένα πολύ δύσκολο εμπορικά περιβάλλον η ΜΙΝΙ απέκτησε πολλούς οπαδούς και φίλους και εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη καλή εικόνα μας στα ράλι».
  • Στην σύντομη πορεία της στο WRC η ΜΙΝΙ με το Countryman κατάφερε να ανέβει τρεις φορές στο podium και να έχει πολλούς τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα με αποκορύφωμα την 2η θέση του Dani Sordo τον Ιανουάριο του 2012 στο ράλι του Monte Carlo. Υπενθυμίζεται πως η Hyundai ανακοίνωσε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού την επιστροφή της στα ράλι (από το 2003) με το i20 WRC που από τη νέα σεζόν θα αντιμετωπίσει τα αντίστοιχα αγωνιστικά Ford Fiesta, Citroen DS3 και VW Polo.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!