NEA

Volvo, αναβάθμιση Polestar και στην Ελλάδα!

volvo-polestar-3

Προσφορά γνωριμίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, 1.080 € με τοποθέτηση – Ο δίλιτρος κινητήρας των 203HP αναβαθμίζεται σε 240HP, ο 1.6 των 150HP σε 180HP κ.λπ.

Η Volvo στη συνείδηση των περισσοτέρων οδηγών έχει ταυτιστεί με την ασφάλεια. Από την εφεύρεση της πρώτης ζώνης ασφαλείας 3 σημείων πριν 50 και πλέον χρόνια μέχρι τον πρόσφατο πρώτο αερόσακο για πεζούς, που ανήκει μάλιστα στο βασικό εξοπλισμό του νέου V40. Πόσοι όμως άραγε γνωρίζουν ότι όλοι οι κινητήρες Volvo είναι πλέον αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενοι, με τη Volvo να δίνει έμφαση και στις υψηλές ιπποδυνάμεις;

volvo-polestar-2Το turbo είναι γνώριμο στους περισσότερους κατόχους Volvo που απολαμβάνουν άφθονη ισχύ και επιδόσεις χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια ή την χαμηλή κατανάλωση. Κάποιοι όμως επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ ή θέλουν να ξεχωρίζουν οδηγώντας κάτι ιδιαίτερο. Ή πάλι απλά θέλουν να αναβαθμίσουν το μοντέλο που ήδη κατέχουν, στα επίπεδα ισχύος μιας πιο σύγχρονης έκδοσης που διατίθεται σήμερα. Για όλους αυτούς, η Volvo Car Hellas φέρνει στην Ελλάδα τα πακέτα αναβάθμισης κινητήρων της Polestar.

Η Polestar είναι ένας διάσημος σουηδικός οίκος βελτιώσεων που ιδρύθηκε το 1996 και συνεργάζεται αποκλειστικά με τη Volvo. Μάλιστα, η Polestar είναι αυτή που προετοιμάζει όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Volvo, ως αποκλειστικός συνεργάτης της μάρκας στους αγώνες αυτοκινήτου.

Τα πακέτα αναβάθμισης της Polestar χαρίζουν στους κινητήρες Volvo αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή. Οι επιπλέον ίπποι και χιλιογραμμόμετρα ροπής ποικίλουν από μοντέλο σε μοντέλο, φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις το +32%, όπως για παράδειγμα στο πετρελαιοκίνητο XC60 των 163 ίππων που αναβαθμίζεται σε 215HP. Οι βελτιωμένες επιδόσεις είναι σε κάθε περίπτωση εγγυημένες, αυξάνοντας μάλιστα την ενεργητική ασφάλεια, εκεί που πραγματικά χρειάζεται: σε προσπεράσματα, σε ανηφορικές διαδρομές ή κατά τη ρυμούλκηση φορτίων σε τρέιλερ. Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπεται και ένας εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικός παράγοντας, αυτός της αυξημένης οδηγικής ευχαρίστησης.

volvo-polestar-1Τα πακέτα αναβάθμισης κινητήρων της Polestar διατίθενται για όλα τα τρέχοντα μοντέλα Volvo καθώς και για αρκετά μοντέλα προηγούμενων ετών, όπως για παράδειγμα τα προηγούμενης γενιάς S60 και S80, αλλά σε κάθε περίπτωση για συγκεκριμένους κινητήρες.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχει η αναβάθμιση του δίλιτρου κινητήρα των 203 ίππων (που συναντάμε στα τελευταίας γενιάς S60/V60, S80 και XC60), όπου η ιπποδύναμη αυξάνεται στους 240 ίππους (όση και η ιπποδύναμη της έκδοσης Τ5) καθώς και η αναβάθμιση του κινητήρα των 1.600 κ. εκ. όπου η ιπποδύναμη από τους 150 ίππους (έκδοση Τ3) αυξάνεται στους 180 ίππους (όση και η ιπποδύναμη της έκδοσης Τ4).

Η αναβάθμιση του κινητήρα με ένα πακέτο της Polestar είναι γρήγορη και ασφαλής. Ο Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής Volvo εγκαθιστά ειδικό λογισμικό μέσω συγκεκριμένου διαγνωστικού μηχανήματος που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και ο πελάτης μπορεί να αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του πλέον πιο ισχυρό, σε σύντομο χρονικό διάστημα! Δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια ή μετατροπή, καθώς για τη συγκεκριμένη “ενίσχυση” δεν είναι αναγκαία οποιαδήποτε μηχανολογική επέμβαση.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται χωρίς αύξηση στην τυποποιημένη  κατανάλωση καυσίμου. Αυτό, πέρα από το προφανές όφελος για τον οδηγό, συνεπάγεται και ένα «πράσινο αποτύπωμα» της όλης επέμβασης, όπως αποδεικνύει και η μηδενική μεταβολή στις πιστοποιημένες εκπομπές ρύπων των μοντέλων με τον αναβαθμισμένο από την Polestar κινητήρα! Μάλιστα, με τη συνδρομή των πακέτων αναβάθμισης της Polestar και την αυξημένη ροπή που προσφέρουν, είναι εφικτή ακόμα και η μείωση της κατανάλωσης, για τον οδηγό που εκμεταλλεύεται τη διαθέσιμη ροπή και κρατάει – πιο εύκολα πλέον – τις στροφές του κινητήρα στη βέλτιστη περιοχή ανάλογα με το φορτίο.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι η αναβάθμιση ενός κινητήρα Volvo με τη χρήση ενός πακέτου της Polestar δεν επιφέρει κάποια μεταβολή στην τρέχουσα εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου. Η εγγύηση ισχύει κανονικά, με την προϋπόθεση φυσικά η αναβάθμιση να έχει πραγματοποιηθεί από Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Volvo.

Η χρέωση για κάθε πακέτο αναβάθμισης κινητήρων της Polestar είναι ενιαία, διαμορφώνεται στα 1.200 € συμπεριλαμβανομένης της εργασίας εγκατάστασης και του ΦΠΑ. Για την περίοδο λανσαρίσματος και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, προσφέρεται έκπτωση γνωριμίας 10%, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.080 €. Σύντομα, τα αυτοκίνητα με πακέτο αναβάθμισης κινητήρα της Polestar θα ξεχωρίζουν από το διακριτικό μπλε τετράγωνο σηματάκι της Polestar στο πίσω μέρος, όπως και …από τις επιδόσεις τους στο δρόμο!

Οι ενδιαφερόμενοι να αναβαθμίσουν τον κινητήρα του αυτοκίνητου τους μπορούν να επιβεβαιώσουν τη διαθεσιμότητα πακέτου αναβάθμισης Polestar στο site της Volvo Car Hellas  www.volvocars.gr/polestar ή στο site της Polestar στο www.polestar.com ή να απευθυνθούν στο επίσημο δίκτυο της Volvo ή απλά να καλέσουν στο 800 100 7505 (Volvo Line).

Η Polestar ιδρύθηκε το 1996 σε συνεργασία με τη Volvo, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη των αγωνιστικών προγραμμάτων της σουηδικής μάρκας. Από τότε, η Polestar έχει προετοιμάσει αγωνιστικές εκδόσεις των Volvo 850, S40, S60, C30 και πρόσφατα της τελευταίας γενιάς του S60. Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Polestar ειδικεύεται και σε βελτιώσεις των μοντέλων της Volvo για τους πελάτες της.

Πηγή: Volvo Cars Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!