NEA

Συμμαχία για την PSA (Peugeot-Citroën) και την General Motors

gm-logo

Η PSA Peugeot Citroen και η General Motors επιβεβαίωσαν σήμερα σημαντικά βήματα στην υλοποίηση της Παγκόσμιας Εταιρικής Συμμαχίας τους.

Σύμφωνα με τους όρους της Κύριας Συμφωνίας που υπογράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου, οι εταίροι της Συμμαχίας επέλεξαν τέσσερα αυτοκινητιστικά προγράμματα και επιβεβαίωσαν τα επόμενα βήματα στην κοινοπραξία προμηθειών.

  • Τέσσερα προγράμματα ανάπτυξης κοινών πλατφορμών οχημάτων
  • Επόμενα βήματα στην κοινοπραξία προμηθειών
  • Επιβεβαιώθηκε στόχος συνεργειών 2 δις δολαρίων ετησίως
  • Τέσσερα Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινών Πλατφορμών

Τα τέσσερα προγράμματα κοινών πλατφορμών που θα περάσουν στο επόμενο στάδιο είναι τα εξής και για τα δύο γκρουπ:

  • Κοινό πρόγραμμα συμπαγούς Multi-Purpose Van για Opel/Vauxhall και Crossover Utility Vehicle για Peugeot.
  • Κοινό πρόγραμμα MPV στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων Opel/Vauxhall και Citroen.
  • Αναβαθμισμένη πλατφόρμα μικρού αυτοκινήτου χαμηλών εκπομπών CO2 της επόμενης γενιάς μοντέλων Opel/Vauxhall και PSA σε Ευρώπη και άλλες περιοχές.
  • Κοινό πρόγραμμα μεσαίων οχημάτων Opel/Vauxhall και Peugeot & Citroen.

Η Συμμαχία σκοπεύει να λανσάρει τα πρώτα οχήματα αυτών των κοινών προγραμμάτων μέχρι το τέλος του 2016. Και στις τέσσερις περιπτώσεις θα συνδυαστούν οι καλύτερες αρχιτεκτονικές πλατφορμών και τεχνολογίες των εταίρων της Συμμαχίας.

Επόμενα βήματα στη Κοινοπραξία Προμηθειών. Οι εταίροι της Συμμαχίας επιβεβαίωσαν επίσης τα επόμενα βήματα στην κοινοπραξία προμηθειών. Η συνεργατική προσπάθεια θα βασιστεί στους κύκλους εργασιών προμηθειών και των δύο εταιριών ώστε να επιτευχθούν συνέργειες προμηθευτών προς όφελος όλων. Η κοινοπραξία προμηθειών υπόκειται στις συνήθεις αντιμονοπωλιακές εγκρίσεις.

Επιβεβαίωση Συνεργειών. Με βάση τα παραπάνω προγράμματα και την κοινοπραξία προμηθειών, οι δύο εταιρίες επιβεβαιώνουν ότι ο στόχος συνεργειών των 2 δις δολαρίων ετησίως μπορεί να επιτευχθεί σε μία πενταετία. Με την επιβεβαίωση των κοινών προγραμμάτων εξέλιξης οχημάτων και των επόμενων βημάτων στην κοινοπραξία προμηθειών, οι ομάδες θα προχωρήσουν ώστε να οριστικοποιήσουν τις τελικές συμφωνίες και να διερευνήσουν άλλες ευκαιρίες συνεργασίας.

General Motors Co. Η GM και οι εταίροι της παράγουν οχήματα σε 30 χώρες, ενώ η εταιρία κατέχει κορυφαίες θέσεις στις παγκοσμίως μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητιστικές αγορές.  Η GM περιλαμβάνει τις μάρκες Chevrolet και Cadillac, καθώς και Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu, Daewoo, Jiefang, Opel, Vauxhall και Wuling. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία και τις θυγατρικές της, όπως η OnStar, Νο1 παγκοσμίως στις υπηρεσίες ασφάλειας, προστασίας και πληροφορικής, υπάρχουν στο http://www.gm.com.

PSA Peugeot Citroën. Με δύο παγκοσμίως διάσημες μάρκες, Peugeot και Citroën, το Γκρουπ πούλησε 3,5 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2011, από τα οποία το 42% εκτός Ευρώπης. Η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, κατέγραψε πωλήσεις και έσοδα πάνω από 59,9 δις Ευρώ το 2011. Η PSA Peugeot Citroën έχει γραφεία πωλήσεων σε 160 χώρες. Το 2011, το Γκρουπ έδωσε πάνω από 2 δις Ευρώ σε έρευνα & ανάπτυξη, κυρίως σε νέες δράσεις. Έχει εμπλοκή και σε άλλες δραστηριότητες όπως χρηματοδοτικές Banque PSA Finance), logistics (Gefco) και στο χώρο του αυτοκινητιστικού εξοπλισμού (Faurecia).

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!