ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ford, φωτοβολταϊκό πάρκο 1.100 MWh στη Γερμανία

Ford Opens Major Solar Panel Installation in Germany

Η Ford εγκαινίασε μία σημαντική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή Merkenich-Cologne της Γερμανίας.

Ford Opens Major Solar Panel Installation in Germany«Αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της δέσμευσής μας στη μείωση των εκπομπών CO2 και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μας. Για πρώτη φορά πράσινη ενέργεια η οποία παράγεται σε χώρο της Ford ωφελεί άμεσα τους πελάτες» δήλωσε ο Klaus Linden, supervisor, Energy Purchase, Ford Ευρώπης. «Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία εγκατάσταση απολύτως ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη».

Η Ford ήδη χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια στις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, όπως π.χ. ηλεκτρισμό από τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Νορβηγία και Σουηδία, ενώ όλα τα κτίρια της Ford στην Κολωνία θερμαίνονται μέσω δικτύου ατμού με πάροχο την RheinEnergie. Ο συνδυασμός των μέτρων μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 190.000 τόνους.

«Βαδίζουμε σε νέες αυτοκινητιστικές αγορές και συνεργαζόμαστε με εταίρους για να προσφέρουμε στους πελάτες την απαραίτητη υποστήριξη για τις επιλογές τους» δήλωσε ο Bernhard Mattes, chairman, Ford Γερμανίας. «Έχοντας δική της εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, η Ford παρέχει τη δυνατότητα αγοράς του Focus Electric, ενός αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων που λειτουργεί με ηλεκτρισμό από πηγή μηδενικών ρύπων».

Ford Opens Major Solar Panel Installation in GermanyΗ Ford θα ανακοινώσει περαιτέρω συνεργασία με παρόχους ενέργειας σε άλλες χώρες όταν πλησιάζει το λανσάρισμα του Focus Electric στην Ευρώπη. Ο Uwe Schöneberg, υπεύθυνος πωλήσεων της RheinEnergie, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με τη Ford, καθώς σαν τοπική εταιρία παροχής ενέργειας φέρουμε ιδιαίτερη ευθύνη για την προστασία του κλίματος και η Ford έχει άριστη γνώση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Η νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι ένα ακόμα βήμα  για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών».

Οι ηλιακοί συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στη στέγη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανταλλακτικών & Διανομής της Ford παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 370 νοικοκυριά με 1.100 μεγαβατώρες το χρόνο, μειώνοντας παράλληλα την ετήσια παραγωγή CO2 κατά 550 τόνους.

Η RheinEnergie, τοπικός πάροχος ενέργειας που εγκατέστησε τους ηλιακούς συλλέκτες θα προσφέρει στους πελάτες του νέου Focus Electric τη δυνατότητα να αγοράζουν πράσινη ενέργεια μέσω ειδικής σύμβασης, ώστε να μεγιστοποιήσουν τα περιβαλλοντικά οφέλη στις μετακινήσεις τους έχοντας μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!