NEA

Porsche, ελαφρύτερη και ισχυρότερη η νέα Cayman!

2014-porsche-cayman-la-8

Μακρύτερη, χαμηλότερη, ταχύτερη και ελαφρύτερη η νέα Cayman κάνει ντεμπούτο στο μακρινό Los Angeles…

  • Η 2η γενιά Cayman πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το επίσημο ντεμπούτο της επί αμερικανικού εδάφους βασισμένη σε μία ανασχεδιασμένη πλατφόρμα την οποία μοιράζεται με την Boxster. Το αμάξωμα έχει μακρύνει κατά 35 mm ενώ έχει κοντύνει κατά 10 mm διαμορφώνοντας το συνολικό μήκος στα 4380 mm, το πλάτος στα 1801 mm και το ύψος στα 1295 mm. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 60 mm (στα 2475 mm) ενώ μεγαλύτερα είναι και τα μετατρόχια (1526 mm εμπρός, 1540 mm πίσω).
  • Η εμφάνιση της νέας Cayman παραπέμπει ευθέως στο στιλ της νέας Boxster ενώ οι μηχανικοί επικεντρώθηκαν στην μείωση του βάρους (έως 30 kg) προς όφελος των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου (ο βαθμός δυσκαμψίας του πλαισίου έχει βελτιωθεί κατά 40%).
  • Οι αλουμινένιοι ατμοσφαιρικοί κινητήρες άμεσου ψεκασμού προέρχονται από την Boxster αλλά με αναβαθμισμένη ισχύ. Έτσι, η βασική Cayman εξοπλίζεται επίπεδης διάταξης εξακύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 2,7 lt (αντικαθιστά το 2,9) με απόδοση 275 PS. Με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων τα 0-100 lm/h πετυχαίνονται σε 5,7 sec ενώ με το PDK σε 5,6 sec.
  • Η Cayman S κινείται από μπόξερ 3,4 lt ισχύος 325 PS με τα «0-100» να ολοκληρώνονται σε 5,0 sec με το μηχανικό κιβώτιο και σε 4,9 με το διπλοσύμπλεκτο PDK. Οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινούν στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Συγκεκριμένα οι νέες Cayman & Cayman S θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο με βασική τιμή 91.000 € και 112.200 € αντίστοιχα. .

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!