ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

To Volvo V40 Αυτοκίνητο του 2013!

imag0658

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκα και του Κλαδάρχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υποστρατήγου Ανδρέα Κορδολαίμη, οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα, ψήφισαν ως «Αυτοκίνητο του 2013» το Volvo V40.

Στην τελική ψηφοφορία είχαν «περάσει» 11 αυτοκίνητα από τα καινούργια που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 12μηνο και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους του θεσμού. Το Volvo V40 συγκέντρωσε 91 βαθμούς και ακολούθησαν τα Hyundai i30 με 65, Honda Civic με 63, Opel Mokka με 54, VW Golf με 52, Peugeot 208 με 38, Seat Mii/Skoda Citigo/VW up! με 37, BMW Σειρά 3 με 25, Audi Α3 με 23, Fiat Panda με 18 και Renault Twingo με 14 βαθμούς.

Τα γενικά κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψη των δημοσιογράφων αυτοκινήτου για την ψηφοφορία είναι η τεχνολογία, η ασφάλεια, η ποιότητα κατασκευής αλλά και η οικονομία κτήσης και χρήσης ειδικά στην συγκεκριμένη κρίση που πλήττει την χώρα μας. Και βέβαια όποιο ακόμη χαρακτηριστικό ή καινοτομία κάνουν ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει καλύτερα στη χώρα μας ή προάγει την ιδέα της αυτοκίνησης όπως αυτή γίνεται αντιληπτή και αποδεκτή στην Ελλάδα.

Απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους δημοσιογράφους και τους άλλους προσκεκλημένους από τον χώρο του αυτοκινήτου στην εκδήλωση ψηφοφορίας και απονομής του βραβείου, ο κ. Σεραφείμ Τσόκας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι άμεσα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη το ξεμπλοκάρισμα και η επανέναρξη των εργασιών για τους μεγάλους οδικούς άξονες. Πρόσθεσε ακόμη ότι μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2013 θα λειτουργήσουν οι νέοι σταθμοί του μετρό Αθηνών, η δε πορεία των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζεται κανονικά.

Αναφορικά με την οδική ασφάλεια, ο κ. Κορδολαίμης επεσήμανε το ευχάριστο γεγονός ότι, χάρη στις στοχευμένες δράσεις της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, ο αριθμός των νεκρών από αυτοκινητικά δυστυχήματα μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Για φέτος, πρόσθεσε ο κ. Κορδολαίμης, ευχή όλων είναι τα θύματα των τροχαίων να είναι κάτω από τα 900 σε σχέση με τα 1090 του 2011 και βέβαια σύντομα να μηδενιστούν.

Όπως είναι παράδοση πλέον στα επτά χρόνια ζωής του θεσμού, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο γνωστός σκιτσογράφος πολλών εφημερίδων Μιχαήλ Κουντούρης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά (Εdu Cartoon) σκίτσων με θέμα την εκπαίδευση και μύηση των πολύ μικρών παιδιών στην κυκλοφοριακή αγωγή και στην οδική ασφάλεια. Με την βοήθεια δε των εκδόσεων Ν. Νίκα όλα αυτά έχουν περιληφθεί σε μια καλαίσθητη έκδοση αλλά και σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο Test Drive, το οποίο παρέχεται δωρεάν σε όποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα το χρειαστεί.

Η φετινή εκδήλωση της ψηφοφορίας και απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων έγινε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον φιλόξενο χώρο του μεγάλου χορηγού, του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, στα Μεσόγεια Αττικής. Στον ίδιο χώρο είχαν εκτεθεί για το κοινό, επί μία εβδομάδα τα 11 αυτοκίνητα που μετά την ψηφοφορία της προεπιλογής προκρίθηκαν στην τελική φάση της φετινής διοργάνωσης ως υποψήφια για το βραβείο Αυτοκίνητο του 2013.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!