NEA

Fiat, το 2014 το 500X!

fiat-500x-a

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Τορίνο η ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε την συμπαραγωγή με την Jeep ενός νέου κόμπακτ SUV…

  • Τελικά οι φήμες που ήθελαν το 500L να αποκτά τετρακίνητο «αδερφάκι» επιβεβαιώθηκαν και σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα δούμε ένα κόμπακτ SUV που θα ονομάζεται 500Χ και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Sedici. Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει συμπαραγωγή με την Chrysler καθώς θα δούμε και αντίστοιχο «δίδυμο» με τα σήματα της Jeep.
  • Και τα δύο SUV θα κατασκευάζονται το εργοστάσιο της Fiat στο Melfi (κεντρικά της Ιταλίας, ανάμεσα στο Σαλέρνο και στο Μπάρι) με το κόστος εκσυγχρονισμού να φτάνει στο 1 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής εταιρίας Sergio Marchionne υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Mario Monti.
  • Η συνολική παραγωγή θα φτάσει τα 1.600 αυτοκίνητα την μέρα ενώ τα δύο SUV θα διατίθενται αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις με το λανσάρισμα του Jeep να προηγείται χρονικά.  Το 2015 θα δούμε το νέο Punto ενώ μέχρι το 2016 η Fiat θα παρουσιάσει 19 νέα «made in Italy» μοντέλα συμπεριλαμβάνοντας 9 Alfa Romeo και 6 Maserati. Πάντως, το 500L κατασκευάζεται στην Σερβία στο πρώην εργοστάσιο Zastava.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!