NEA

Hennessey Venom GT, ρεκόρ στα 0-300 km/h!

Hennessey-Hennessey-Venom-GT-World-Record (6)

Στο βιβλίο Guinness πέρασε το Venom GT ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο καθώς χρειάστηκε μόλις 13,4 sec για να «πιάσει» τα 300 km/h από στάση!

Hennessey-Hennessey-Venom-GT-World-Record (1)Υπό το επίβλεψη των αντιπροσώπων της εταιρίας που διαχειρίζεται το βιβλίο Guinness και μαζί με μία ομάδα από ειδικούς στο VBox (σύστημα τηλεματικής για την μέτρηση της ταχύτητας με ακρίβεια) το Venom GT σημείωσε το εν λόγω παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροδρόμιο Ellington που βρίσκεται κοντά στο Houston του Texas.

Hennessey-Hennessey-Venom-GT-World-Record (4)Για να επιτευχθεί το ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν δύο περάσματα: το πρώτο με ούριο άνεμο (+6,4 km/h)  έδειξε 13,18 sec και το δεύτερο με κόντρα άνεμο (-9,7 km/h) ολοκληρώθηκε σε 14,08 sec. Το ρεκόρ βγαίνει από το μέσο όρο με επίδοση 13,63 sec, όσο χρειάζεται ένα αυτοκίνητο πόλης για τα 0-100 km/h.

Hennessey-Hennessey-Venom-GT-World-Record (8)Αξίζει να σημειωθεί πως το Venom GT με χρόνο 14,51 sec είναι ταχύτερο και στα 0-200 mph (321,8 km/h) από το Koenigsegg Agera R (17,68 sec) αλλά και από την εξωτική Bugatti Veyron Super Sport (22,7 sec). Ωστόσο, η τελευταία διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ της τελικής ταχύτητας για μοντέλο παραγωγής.

Hennessey-Hennessey-Venom-GT-World-Record (10)To Venom GT βασίζεται στο σασί της Lotus Elise και εξοπλίζεται με «πειραγμένο» V8 6.2 κινητήρα της Corvette ZR1 με την διαφορά πως υπάρχει διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης της Ball Bearing  και μετάδοση από την Ricardo. H μέγιστη ισχύς φτάνει τους 1.260 PS και η ροπή τα 1.555 Nm. Το βάρος περιορίζεται στα 1.244 kg. Η Hennessey σκοπεύει να κατασκευάσει 29 μονάδες με την κάθε μια να κοστίζει 1,2 εκ. δολάρια. Περίπου το 1/3 έχουν ήδη προπωληθεί!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!