NEA

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, 1.200 PS, 431,072 km/h!

bugatti-veyron-super-sports-guinness-speed-rekord-21

Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής φορά τα σήματα της Bugatti και στις 3 Ιουλίου κατάφερε με την πιστοποίηση του οργανισμού TUV να μπει στο βιβλίο Guinness με 431 km/h!

  • Οδηγός: Pierre Henri Raphanel. Αυτοκίνητο: Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Τοποθεσία: Ehra-Lessien (κοντά στο Wolfsbrurg). Ημερομηνία: Σαββάτο 3 Ιουλίου, μεσημέρι.
  • Στην οβάλ πίστα η πορτοκαλόμαυρη Veyron γυρίζει σαν δαιμονισμένη σφαίρα. Η ένδειξη στο GPS δείχνει στο πρώτο πέρασμα 427,933 km/h. Το δεύτερο πέρασμα στην πίστα γίνεται με αντίθετη κατεύθυνση και αυτή τη φορά το GPS τερματίζει στα 434,211 km/h. Μέσος όρος: 431,072 km/h, το νέο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά από αυτοκίνητο παραγωγής καταγράφεται στο βιβλίο Guinness. Ο Ettore Bugatti μπορεί να «αναπαύεται» περήφανος…
  • Η Super Sport βασίζεται στην απλή Veyron 16.4 των 1.001 PS με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο 7 σχέσεων που παρουσιάστηκε το 2005. Οι μηχανικοί της Bugatti περιποιήθηκαν ανάλογα τους τέσσερις στροβιλοσυμπιεστές, έβαλαν μεγαλύτερα intercooler, νέα χαρτογράφηση και αρκετές άλλες αναβαθμίσεις. Ενίσχυσαν διάφορα σημεία του σασί όπως την ανάρτηση νέο συνδυασμό ελατηρίων και αμορτισέρ, πιο σφιχτή τετρακίνηση, νέα ελαστικά της Michelin και ότι έπρεπε ώστε τα 1.500 Nm της μέγιστης ροπής να περνούν στην άσφαλτο… ομαλά.

  • Εξαιρετική μελέτη έγινε στην αεροδυναμική του εξ ολοκλήρου ανθρακονημάτινου αμαξώματος. Από τις δύο εισαγωγές αέρα στην οροφή δροσίζεται το μοτέρ και παράλληλα γεμίζει με αέρα τους κυλίνδρους του και όχι από την μάσκα όπως συμβαίνει στην απλή Veyron. Η Bugatti ανακοινώνει μόνο την τελική της Super Sports παραγωγής που είναι τα 415 km/h. Τα 0-100 km/h τα κρατά κρυφά αλλά σκεφτείτε πως η απλή Veyron τα «έχει» σε 2,2 sec…
  • H Bugatti Automobiles S.A.S. έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 260 Veyron και 35 Grand Sports με τις 249 και 22 να έχουν παραδοθεί αντίστοιχα στους πελάτες τους. Η παραγωγή της Super Sports ξεκινά το φθινόπωρο και τα πέντε πρώτα μοντέλα θα είναι πιστά αντίγραφα του αυτοκινήτου που πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ. Όσο για την τιμή υπολογίστε περίπου στα 2.000.000 ευρώ….

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!