NEA

ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Tμήμα Oχημάτων εκπέμπει SOS!

45871_resize

Αρκετά από τα μέλη του caroto.gr φοιτούν στο Τμήμα Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εμείς το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να συνδράμουμε στο σήμα κινδύνου που εκπέμπει η σχολή εν όψει του σχεδίου «Αθηνά» που προωθεί η κυβέρνηση…

Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή που απέστειλε πρόσφατα το Τμήμα Οχημάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Παιδείας «…καταργείται το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα ανώτατης εκπαίδευσης με αντικείμενο τα οχήματα, αγνοώντας τις ανάγκες της αγοράς που επί σειρά ετών καλύπτει με αποφοίτους του Τμήματος Οχημάτων σημαντικές θέσεις στελεχών, όπως σε τεχνικές υπηρεσίες υπουργείων, αντιπροσωπείες οχημάτων, πραγματογνωμοσύνες, επιχειρήσεις ελέγχου και συντήρησης οχημάτων, φορτηγών, λεωφορείων και οχημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων, μετρό, τρένων και πολλές άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Για ακατανόητους λόγους το Τμήμα Οχημάτων καταργείται κατά παράβαση της αρχής της μοναδικότητας ενόσω η αγορά εργασίας καταδεικνύει επι σειρά ετών ότι υφίσταται μία πολύ καλή και συνεχής απορροφητικότητα. Η μοναδικότητα του τμήματος Οχημάτων αποτυπώνεται στο σχετικό ΦΕΚ 998Β/26-07-2006. Οι εργαστηριακές υποδομές, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, είναι εξειδικευμένες στην περιοχή της Τεχνολογίας Οχημάτων και δεν είναι δυνατόν να υποκατασταθούν από υποδομές ενός Τμήματος Μηχανολογίας. Ενδεικτικά αναφέρονται:

• Εργαστήριο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), (το μοναδικό στην Ελλάδα)
• Αεροσήραγγα μελέτης Αεροδυναμικής Οχημάτων (η μοναδική στην Ελλάδα σε Τ.Ε.Ι.)
• Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης με ηλεκτρική πέδη (το μοναδικό στην Ελλάδα σε Τ.Ε.Ι.)
• Εργαστήριο Ηλεκτροτεχνίας/ Ηλεκτρονικής Οχημάτων
• Εργαστήριο Δυναμικής Οχημάτων

Πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών του Τμ. Οχημάτων (όπως η Αεροδυναμική Οχημάτων, Θεωρία Ελαστικών, Οχήματα Βαρέως Τύπου, Δυναμική Ατυχημάτων Πραγματογνωμοσύνες, Ηλεκτροκίνητα & Υβριδικά Οχήματα κ.α.) είναι εξειδικευμένα και δε διδάσκονται σε κανένα Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Στο Τμ. Οχημάτων υπάρχουν σήμερα 1027 ενεργοί Φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να μετακομίσουν. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλεφθούν τα σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματαπου προκαλεί μια τέτοια μεταβολή στο προσωπικό του Τμήματος. Συμπερασματικά, η κατάργηση του Τμήματος Οχημάτων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την κοινωνία όσο και τους φοιτητές και τους καθηγητές».

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!