NEA

Audi, και επίσημα το S3 Sportback!

Audi-S3-Sportback-2013 (4)

Το ταχύτερο A3 με πέντε πόρτες θα κάνει πρεμιέρα αρχές Μαρτίου στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης…

Σχεδόν ταυτόχρονα με την Mercedes-Benz A45 AMG, η Audi ανακοινώνει το S3 Sportback δίνοντας μία άμεση απάντηση. Στα συνήθη πρότυπα των εκδόσεων «S», έτσι και το πεντάθυρο S3 ξεχωρίζει από τα αεροδυναμικά βοηθήματα, την στολισμένη μάσκα, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισής και φυσικά τους κλασικούς πλέον χρωμιωμένους εξωτερικούς καθρέφτες. Ανάλογου ύφους είναι και οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό με το «κοφτό» τιμόνι, τα σπορ καθίσματα, τον «αγωνιστικό» φόντο των οργάνων κ.α.

Η ουσία όμως στο S3 Sportback δεν κρύβεται παρά πίσω από αμάξωμα. Έτσι, όπως ισχύει και στο τρίθυρο S3, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον δίλιτρο TFSI με ισχύ 300 PS/5.500 rpm και ροπή 380 Nm/1.800-5.500 rpm. Οι επιδόσεις είναι αυτές που θα περίμενε κανείς με τα 0-100 km/h να «έρχονται» σε 5,5 sec ενώ για να αντιληφθεί κανείς πόσο γρήγορο είναι το προαιρετικό αυτόματο S tronic (με έξι σχέσεις) η ίδια επίδοση επιτυγχάνεται 0,5 sec νωρίτερα (συνολικά 5,0 sec).

Φυσικά, το S3 είναι τετρακίνητο με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος να είναι μειωμένη κατά 25 mm. Όσον αφορά στην ανάρτηση στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα ενεργά αμορτισέρ, το «Audi Drive Select» διαθέτει με τρία προγράμματα λειτουργίας, οι δίσκοι των φρένων έχουν διάμετρο 340 mm ενώ οι 18άρες ζάντες φορούν ελαστικά 225/40.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!