NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα αυτοκίνητα του Avvocato!

AGNELLI-CARS-2

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Giovanni Agnelli, το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (MAUTO), που πήρε το όνομά του από τον Μάρτιο του 2011, τιμά τη μνήμη του με την έκθεση με τίτλο “Le Auto dell’Avvocato” (τα αυτοκίνητα του Avvocato)…

Μπορεί να έχει περάσει μία δεκαετία από τότε που ο ισχυρός άντρας της Fiat εγκατέλειψε τα εγκόσμια αλλά η σκιά του εξακολουθεί να πέφτει πυκνή πάνω από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Γνωστός και ως Avvocato διατηρούσε ιδιαίτερες απαιτήσεις και ενδυματολογικές προτιμήσεις καθώς ήταν μεγάλος πλέι μπόι και ιδιαίτερα αδύναμος στις όμορφες γυναίκες. Η φωτογραφία του που πηδά ολόγυμνος από το πολυτελές σκάφος του στην θάλασσα έχει μείνει στην ιστορία.

AGNELLI-CARS-4Όπως ήταν φυσικό ο Agnelli είχε μεγάλο πάθος και για τα αυτοκίνητα και όπως φαίνεται στην φωτογραφία το παιδικό του ήταν ένα μικρό Bugatti με πεντάλ. Μεγαλώνοντας με τους τέσσερις τροχούς και ως αφεντικό του ιταλικού ομίλου το γκαράζ του Avvocato άρχισε να γεμίζει με διάφορα συλλεκτικά και one off (μοναδικά) αυτοκίνητα όπως: μία Lancia Thema S.W. Zagato, ένα Fiat Panda Rock Moretti, μία Lancia K Limousine, ένα Fiat 130 Shooting Brake Maremma, ένα Fiat 130 Familiare, ένα Fiat Croma, μία Ferrari 360 Speedway, μία Lancia Delta Spider Integrale, ένα Fiat Multipla Spider και το αγαπημένο του, το διάσημο Fiat 125. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν προσωπικό στιλ και μηχανικές επεμβάσεις ενώ το εσωτερικό των αυτοκινήτων ήταν διακοσμημένο ανάλογα με τις επιθυμίες του Agnelli.

Τιμώντας τα 10 χρόνια από τον θάνατο του αφεντικού της μεγαλύτερης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας όλα τα αυτοκίνητα του Avvocato θα εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου της Ιταλίας, στο Τορίνο (www.museoauto.it). Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 12 Μαρτίου, την ημέρα των γενεθλίων του Giovanni Agnelli και θα είναι ανοιχτή έως τις 2 Ιουνίου, ενώ παράλληλα με τα αυτοκίνητα του Avvocato υπάρχουν και χαρακτηριστικές στιγμές τόσο από την ιστορία της Fiat όσο και από αυτή της Ιταλίας.

«Είμαι ευτυχής που η έκθεση δίνει στο κοινό την ευκαιρία να δει μία λιγότερο γνωστή πτυχή της προσωπικότητας του Giovanni Agnelli, τη δημιουργικότητά του. Ο παππούς μου αγαπούσε την οδήγηση αυτοκινήτων, ειδικά εκείνων που είχε προσαρμόσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του στο στυλ, το χρώμα, τους συνδυασμούς των υλικών και τους κινητήρες», λέει ο Lapo Elkann, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Italia Independent and Independent Ideas.
Το τέλος της έκθεσης είναι ένας φόρος τιμής στο χαρακτήρα του Giovanni Agnelli ως πρωτοπόρο του αυθεντικού Made in Italy, και είναι εδώ που γιορτάζουμε το όραμά του, που παραμένει ζωντανό μέσω της εταιρίας.

«Σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέσω του έμπιστου οδηγού του, με καλούσε για να συζητήσουμε τις ιδέες του σχετικά με το ένα ή το άλλο μοντέλο» – εξηγεί ο Rodolfo Gaffino Rossi, Διευθυντής του Mauto. «Το σημείο εκκίνησης των οχημάτων του Avvocato ήταν τα αυτοκίνητα παραγωγής, έβγαιναν από το εργοστάσιο και μετά ο κινητήρας, το εσωτερικό και το χρώμα του αμαξώματος άλλαζαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του» προσθέτει Gaffino Rossi.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!