NEA

Pariss, το αυτοκίνητο της Χίλτον!

parisselectriccar (2)

Στη Γενεύη την προσοχή τραβούν πολλές φορές μερικοί αφανείς ήρωες όπως κάποιοι μικροί καροσερίστες με φιλοδοξίες απέναντι σε εταιρίες-κολοσσούς…

Με σχεδιαστικές επιρροές από Lotus, Pontiac Solstice και Infiniti το Pariss EV είναι ένα project με οικολογικό αλλά και σπορ ενδιαφέρον. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή του Tesla Roadster καθώς το μήκος του διθέσιου Pariss φτάνει τα 3,6 μέτρα. Στους δύο άξονες υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες ισχύος 100 kW ενώ εντυπωσιακό είναι πως το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 750 kg. Τα 0-100 km/h πετυχαίνονται σε λιγότερο από 5 sec, η αυτονομία φτάνει τα 200 km (υπάρχουν πλάνα για range extender που θα την αυξάνουν στα 500 km) και οι μπαταρίες φορτίζονται σε 5 h.

Η ιδέα του Pariss οφείλεται στον Damien Biro ο οποίος προέρχεται από οικογένεια εφευρετών Αυτός και η ομάδα του αισιοδοξούν πως θα υπάρξει επενδυτής ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία τους η οποία εκτιμούν πως θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Καλιφόρνια όπου υπάρχει εύφορο κλίμα για τα ηλεκτροκίνητα. Ένα πάντως είναι το σίγουρο. Πως αν κάποια στιγμή το Pariss μπει στην παραγωγή το καλύτερο προμοτάρισμα θα ήταν η ίδια η πασίγνωστη Χίλτον!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!