NEA

Skoda Auto, επίθεση από… ρομπότ!

4U robot SKODA Auto 1

 

Ένας «στρατός» από ρομπότ θα εισβάλει την πρώτη Τρίτη του Απριλίου στα εργοστάσια και τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Skoda Auto.

Βέβαια δεν αποτελούν… εχθρική εισβολή, αλλά σηματοδοτούν την έναρξη μιας εκστρατείας για την προστασία των δεδομένων, στόχος της οποίας είναι να ενημερωθεί ο κάθε εργαζόμενος της τσεχικής μάρκας για τις βασικές απειλές που σχετίζονται με ανεπιθύμητες «διαρροές» απόρρητων στοιχείων.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσό εμπιστευτικών πληροφοριών στη Skoda Auto, και οι πληροφορίες αυτές αποτελούν τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της μάρκας, μεταξύ αυτών: η τεκμηρίωση του προϊόντος, τα προσωπικά δεδομένα, τα αποτελέσματα ερευνητικού έργου και πολλά άλλα. Αυτά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και πολυετών ερευνών, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν πρέπει να φτάσουν σε λάθος χέρια. Η αλόγιστη χρήση των ευαίσθητων δεδομένων και πληροφοριών σημαίνει μια απερίσκεπτη προσέγγιση για το μέλλον της εταιρείας και έχει ως πιθανή συνέπεια, τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η εταιρεία.

Προγραμματισμένη να διαρκέσει όλο το έτος, η πρωτοβουλία αυτή θα αναδείξει τους κινδύνους αυτούς, όχι μόνο στη Skoda Auto, αλλά σε ολόκληρο το Group VW, μέλος του οποίου είναι η τσεχική εταιρεία. Οι εκπρόσωποι της εκστρατείας «Better safe than sorry», είναι τα προαναφερθέντα ρομπότ με την κωδική ονομασία 4U και συμβολίζουν τη στήριξη που θα παρέχουν στους εργαζόμενους σε συνολικά έξι στάδια πληροφορίας. Τα ρομπότ θα εμφανιστούν σε κεντρικές πύλες εισόδου και χώρους υποδοχής, σε αφίσες, φυλλάδια, στο portal των εργαζομένων και στα εσωτερικά μέσα ενημέρωσης. Οι κανόνες διαχείρισης των δεδομένων είναι απλοί, και στην περαιτέρω εξοικείωση των εργαζομένων με αυτούς, θα συμβάλλουν τα ρομπότ 4U. Μπορεί ακόμη και να γίνει διασκεδαστική η όλη διαδικασία. Το μεγαλύτερο στοίχημα θα είναι ο κάθε εργαζόμενος στην Skoda Auto να παραλάβει από τα ρομπότ ενημερωτικό υλικό ή να το επισκεφτεί on-line το portal των εργαζομένων.

Στάδια καμπάνιας:

  • «Ο,τι συμβαίνει στη δουλειά, μένει στη δουλειά»: Να είστε προσεκτικοί στο ποιός ακούει και βλέπει.
  • «Ταξινομήστε το, ονομάστε το, προστατεύστε το»: Σημειώστε και ταξινομήστε την πληροφορία.
  • «Αν δεν το εμπιστεύεστε μην το χρησιμοποιείτε»: Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε άγνωστα αρχεία ή αποθηκευτικά μέσα τρίτων.
  • «Κλειδώστε τα αρχεία σας»: Να είστε προσεκτικοί όταν εκτυπώνετε ή αντιγράφετε εμπιστευτικά έγγραφα.
  • «Κρυπτογράφηση για ταξίδια»: Προστατέψτε τα αρχεία σας κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών ή εξωτερικών συναντήσεων.
  • «Άρνηση πρόσβασης!»: Προστατέψτε υπολογιστές, κωδικούς και κάρτες PKI.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!