NEA

VW, πρωτότυπο Golf GTI με 503 άλογα [upd]

Volkswagen Studie ?Design Vision GTI?

Έστω και σε πρωτότυπη μορφή, στην Αυστρία φιγουράρει το τετρακίνητο Design Vision GTI με τρίλιτρο διπλοτούρμπινο V6 κινητήρα!

Volkswagen Studie ?Design Vision GTI?Από το 2007, όταν η VW είχε αποκαλυφτεί το Golf GTI W12, οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν να παρουσιάσουν κάτι ανάλογα πικάντικο στο φεστιβάλ του Wörthersee. Για αυτό το λόγο πήραν την απόφαση και έδωσαν το ελεύθερο στον αρχισχεδιαστής τους, τον Klaus Bischoff, να επιβλέψει το Design Vision GTI με στόχο να φανταστούν πως μπορεί να είναι το ισχυρότερο Golf GTI.

Volkswagen Studie ?Design Vision GTI?Έτσι, στην θέση του δίλιτρου TFSI υιοθετήθηκε τρίλιτρος διπλοτούρμπινος V6 με ισχύ 503 PS και 560 Nm στις 4.000-6.000 rpm. Αν και το μοτέρ αυτό δεν έχει σχέση με το V6 που θα δούμε στην Porsche Macan, στο Design Vision GTI υπάρχει τετρακίνηση που συνδυάζεται με κιβώτιο DSG. Σύμφωνα με την VW, η τελική ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 299 km/h ενώ τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε μόλις 3,9 sec. Eπιδόσεις που το φέρνουν αρκετά πιο μακριά από το Golf GTI Perfomance Edition με τελική 250 km/h και 0-100 σε 6,4 sec.

Volkswagen Studie ?Design Vision GTI?Με μήκος 4253 mm, ύψος 1385 mm και πλάτος 1870 mm, το Design Vision GTI είναι 15 mm κοντύτερο, 71 mm φαρδύτερο και 57 mm χαμηλότερο σε σύγκριση με το στάνταρ Golf GTI. Τους τροχούς 20’’ με τα ελαστικά νούμερο 235/35 εμπρός και 275/30 πίσω επιβραδύνουν κεραμικά δισκόφρενα 380 mm εμπρός και 356 mm πίσω. Αν και το Design Vision GTI αναμένεται να αποτελέσει κυρίως ένα εφετζίδικο πόλο έλξης παρά ένα μοντέλο παραγωγής, περισσότερα θα μάθουμε με τα εγκαίνια του φεστιβάλ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!