ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Continental, διάκριση για το σύστημα RCTA!

rear cross traffic

Το νέο σύστημα οπίσθιας κίνησης της Continental κέρδισε το βραβείο Τεχνολογίας και Εξέλιξης της Toyota.

Αναγνώριση για την περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος που ελέγχει το τυφλό σημείο: όταν κάνετε όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης, μια νέα γενιά αισθητήρων προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση με οχήματα που διέρχονται πίσω από το όχημά του.

Η Toyota Motor Corporation βράβευσε την  Continental, τον διεθνή προμηθευτή ελαστικών, περιφερειακών και συστημάτων υψηλής τεχνολογίας αυτοκινήτων, με το βραβείο Τεχνολογίας και Εξέλιξης, σε αναγνώριση του επιτεύγματος δημιουργίας μιας νέας γενιάς αισθητήρων για τον έλεγχο της κυκλοφορίας πίσω από το αυτοκίνητο ‘Rear Cross Traffic Alert’ (RCTA) στις 21 Φεβρουαρίου 2013.

«Έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Toyota ως ένας από τους προμηθευτές της. Το βραβείο για τα καινοτόμα, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα αυτοκινήτων και η εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει μας κάνουν υπερήφανους και αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο», δήλωσε ο  Dr. Elmar Degenhart, Διευθύνων Σύμβουλος της Continental AG, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Προμηθευτών της Toyota στη Nagoya της Ιαπωνίας.

«Στόχος μας είναι να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες των πελατών μας, κάθε μέρα, γι αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που οι προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές οχημάτων, εξελίσσουμε συστήματα που είναι τέλεια προσαρμοσμένα στις αντίστοιχες απαιτήσεις της κάθε αγοράς», ενώ πρόσθεσε, «αυτή είναι η πρώτη φορά που η Continental έχει λάβει ένα βραβείο απευθείας από την Toyota Motor Corporation και είναι ο μόνος μη – ιαπωνικός προμηθευτής που έλαβε βραβείο σε αυτή την κατηγορία.»

Το ετήσιο αυτό Βραβείο Τεχνολογίας και Εξέλιξης επιβραβεύει τους προμηθευτές, των οποίων οι καινοτομίες επιτρέπουν στην Toyota να εξοπλίζει τα οχήματά της με τις τελευταίες τεχνολογίες. Η Continental παρέλαβε το Βραβείο για την εξέλιξη του RCTA, το οποίο βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία για την κίνηση οχημάτων στο τυφλό σημείο του οχήματος. Όταν κάνετε όπισθεν από χώρο στάθμευσης, οι αισθητήρες νέας γενιάς αναγνωρίζουν τα αυτοκίνητα που διέρχονται από πίσω και ειδοποιούν τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση.

Η ιδιαίτερη συμβολή του εν λόγω συστήματος πραγματοποιείται από το Rear Cross Traffic Alert το οποίο προλαμβάνει τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εξόδου με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης. Η νέα γενιά μοντέλων ES της Lexus, τα οποία παρουσιάστηκαν το 2012, ήταν τα πρώτα που εξοπλίστηκαν με το σύστημα  Rear Cross Traffic Alert.

Η Continental, σήμερα, εφοδιάζει με τέτοιους αισθητήρες περισσότερα από 10 μοντέλα της Toyota. Όπως και τα υπάρχοντα συστήματα για έλεγχο του τυφλού σημείου, έτσι και το RCTA βασίζεται σε δύο μικρής εμβέλειας αισθητήρες, τοποθετημένους στα τυφλά σημεία του αυτοκινήτου στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά, πίσω από τον προφυλακτήρα. Από αυτή τη θέση ελέγχουν τις πλευρικές περιοχές και είναι ικανά να αναγνωρίσουν όποιο αυτοκίνητο περνάει από πίσω. Στην παρούσα γενιά του, το RCTA είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα που βρίσκονται σε μέγιστη απόσταση 35 μέτρων και κινούνται με ταχύτητες από 5 έως 35 χλμ/ώρα.

Εάν το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης αναγνωρίσει πιθανή σύγκρουση, αναπαράγει μια ηχητική ειδοποίηση και μέσω οπτικής ειδοποίησης (LED) στον κεντρικό καθρέφτη ενημερώνει τον οδηγό προκειμένου να λάβει τα μέτρα του. Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος βεβαίως μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή του οχήματος. Επιπρόσθετα, είναι δυνατόν, στην επόμενη γενιά του συστήματος να ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα, σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!