NEA

Mitsubishi, με Space Star το φθινόπωρο!

Space Star (1)

Ο όμιλος Σαρακάκη διαπραγματεύεται την εισαγωγή του Space Star (στην ελληνική αγορά) η οποία έχει προγραμματισθεί για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το Mitsubishi Space Star αν και νέος παίκτης στην αγορά αυτοκινήτου, έχει ήδη κερδίσει μία εξαιρετική θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδίασης του Auto Bild group. Το Mitsubishi Space Star κέρδισε την την 3η θέση – η καλύτερη για ιαπωνικό αυτοκίνητο – στο φετινό θεσμό των βραβείων του Auto Bild, ενώ στις 2 πρώτες θέσεις βρέθηκαν δύο Ευρωπαϊκά μοντέλα).

Η επιλογή έγινε από συνολικά 91 οχήματα σε έξι κατηγορίες. Συγκεντρώθηκαν 200.000 ψήφοι από τις 15 εκδόσεις της ευρωπαϊκής οικογένειας του Auto Bild. Το Mitsubishi Space Star συμμετείχε στην κατηγορία μικρών και συμπαγών (compact) αυτοκινήτων στην οποία διαγωνίζονταν 16 μοντέλα.

Στην Ευρώπη, το Space Star αντλεί ισχύ από μία νέα γενιά ελαφρών και συμπαγών τρικύλινδρων βενζινοκινητήρων, 1.0 lt και 1.2 lt. Ζωηροί και οικονομικοί, και οι δύο χρησιμοποιούν μεταβλητό σύστημα χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi Motors.

Βασικός κινητήρας είναι ένας 1.0 lt – 71 hp, ενώ επόμενη έκδοση είναι μία μονάδα 1.2 lt – 80 hp. Ο μικρότερος κινητήρας με σύστημα start-stop AS & G στο μικτό κύκλο καταναλώνει 4 λίτρα/100 χλμ. που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 92 γρ./χλμ., ενώ η ισχυρότερη έκδοση αντίστοιχα δεν υπερβαίνει τα 4,3 λίτρα/100 χλμ. (100 γρ./χλμ.). Αμφότερες οι εκδόσεις δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα και βέβαια κινούνται καθημερινά στον “πράσινο δακτύλιο” της Αθήνας.

Πηγή: Mitsubishi – Σαρακάκης

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!