ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποδήλατο «πιάνει» 263 km/h!

bicycle-rocket-rekord-263-kmh

Ο Γάλλος Francois Gissy είναι ο ταχύτερος ποδηλάτης στον κόσμο δίχως καν να κάνει μία «πενταλιά». Πως το κατάφερε;

Όπως ίσως να μαντέψατε το πράγμα είναι απλό: τοποθέτησε ένα προωθητικό μέσο στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, στην προκειμένη περίπτωση ένα πυραυλάκι της ελβετικής εταιρίας Exotic Thermo Engineering το οποίο καίει υγροποιημένο υπεροξείδιο του αζώτου.

Τα καυσαέρια ξεπερνούν τους 350 C και η παραγόμενη ώθηση ήταν αρκετή για να επιταχύνει τον Gissy μαζί με το ποδήλατό του στο ρεκόρ των 263 km/h. Ένα ρεκόρ που καταγράφηκε σε κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Γαλλία. Ξέχωρα από το πόσο επικίνδυνο ήταν το εγχείρημα του Γάλλου, προηγήθηκα πολύμηνες δοκιμές για να διασφαλιστεί πως το ποδήλατο θα παραμείνει στην άσφαλτο… δίχως να απογειωθεί!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!