ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις, νίκη των Λάμπρου Κύρκου – Γιώργου Πολυζώη!

kirkos1

Ακόμα μία εκδοχή του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στην ιστορία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, μετά την ολοκλήρωση και του σημερινού, δεύτερου σκέλους, που αποτελούνταν από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Πίσσια, Λουτράκι), συνολικού μήκους 83,22 χιλιομέτρων.

Οι Λάμπρος Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo IX, συνδυάζοντας ιδανικά την ταχύτητα με την προσοχή που απαιτούνταν στα δύσκολα και πονηρά κομμάτια, διατήρησαν με άνεση το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει από την πρώτη ημέρα του ελληνικού αγώνα. Ακόμα και ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην 1η ειδική του σημερινού σκέλους δε στάθηκε ικανό να τους στερήσει το προβάδισμα, χάρη στο οποίο τέθηκαν άμεσα επικεφαλής του ελληνικού θεσμού.

psilos akropolis 2013Τη 2η θέση κατέλαβαν οι επίσης ταχείς και τις δύο ημέρες του αγώνα Δημήτρης Ψύλλος – Κώστας Κόντος, που είχαν τα δικά τους προβλήματα με το Mitsubishi Lancer EVO X. Το πρωί οι μηχανικοί τους έκαναν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρώσουν την αλλαγή τουρμπίνας στο αυτοκίνητο, το οποίο αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα από το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα.

Σήμερα κινήθηκαν με προσοχή, για να μην επιδεινώσουν την κατάσταση του ήδη καταπονημένου αυτοκινήτου τους, και διασφάλισαν τη 2η θέση της Γενικής κατάταξης του ελληνικού αγώνα. Την πρώτη 3άδα συμπλήρωσαν οι Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας, που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις δύσκολες απαιτήσεις του Ράλλυ Ακρόπολις, όντες μεταξύ αυτών που παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν σε ολόκληρο τον αγώνα, με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX.

lefkaditis akropolis 2013Στην κατηγορία F2 νικητές αναδείχθηκαν οι Σάββας Λευκαδίτης – Βαγγέλης Ακράτος με Peugeot 206 Kit Car. Οι Πρωταθλητές F2 για το 2012 είχαν μια ατυχία στην τελευταία ειδική διαδρομή, όταν είχαν κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αλλάξουν το ελαστικό του αυτοκινήτου τους. Παρ’ όλα αυτά, το προβάδισμα που είχαν ήδη δημιουργήσει από τη χθεσινή ημέρα δεν απειλήθηκε, αφού οι διώκτες τους, Γιάννης Γιώτης – Γιώργος Βότσης, που είχαν όλη την ημέρα πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση του Hyundai Accent, είχαν επίσης κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να χάσουν και αυτοί με τη σειρά τους πολύτιμο χρόνο.

Θυμίζουμε πως η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είχε ξεχωριστή βαθμολογία στο θεσμό. Έτσι, στην άτυπη κατάταξη της σημερινής ημέρας μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Πρωταθλητές Ελλάδος 2012, Γρηγόρης Νιώρας – Κώστας Κακαλής, που μετά τη χθεσινή τους ατυχία επανήλθαν σήμερα, κερδίζοντας τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές της ημέρας και μαζί τους βαθμούς του πρώτου για το σημερινό σκέλος.

Πηγή: www.acropolisrally.gr

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!