NEA

Σιγοψήνεται το Audi Quattro με τους 600 ίππους!

Audi-quattro_Concept_2010_1000 (2)

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια Quattro η γερμανική εταιρία σκοπεύει να το γιορτάσει με μία συλλεκτική έκδοση που θα κοστίζει περίπου 150.000€.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης αναμένεται να παρουσιαστεί το Audi Quattro που συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και κατά μία έννοια θα αναβιώσει το αρχικό μοντέλο που είχε κάνει ντεμπούτο το 1983. Το νέο Quattro θα αποτελέσει μία εξέλιξη του πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί το 2010, επίσης στην γερμανική έκθεση.

Audi Quattro: Κονσέρτο για τέσσερις!

Audi-quattro_Concept_2010_1000 (1)Σε αντίθεση με το Sport Concept με τον 5κύλινδρο των 2,5 lt με τους 410 PS, το επετειακό Audi Quattro θα εξοπλίζεται με τον V8 4.0 κινητήρα με το διπλό σύστημα υπερτροδοφοδότησης και ουσιαστικά πρόκειται για το αναβαθμισμένο μηχανικό σύνολο που χρησιμοποιείται στα RS6 Avant και RS7 όπου για την περίσταση η απόδοσή του θα φτάνει τους 600 PS. Με τόση δύναμη οι επιδόσεις θα είναι εξίσου εντυπωσιακές καθώς η διαδικασία των 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4,0 sec με την βελόνα του κοντέρ να φτάνει τα 300 km/h (θυμηθείτε πως μιλάμε για τετρακίνητο). H ροπή θα περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG με 7 σχέσεις.

Audi, το διαφορικό Torsen

Σχεδιαστικά, το νέο Audi Quattro θα ακολουθεί τις αισθητικές γραμμές του πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια ενώ ανάμεσα στα tech lights θα περιλαμβάνονται διάφορα καλούδια όπως είναι η τελευταία εξέλιξη του συστήματος τετρακίνησης με χαρακτηριστικά torque vectoring και Torsen, η ενεργή ανάρτηση, τα κεραμικά δισκόφρενα κ.α. Το επετειακό Audi Sport Quattro θα παραχθεί σε μικρό συλλεκτικό αριθμό αυτοκινήτων και οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως θα είναι ακριβότερο από οποιοδήποτε άλλο Audi κυκλοφορεί αυτή την στιγμή. Οπότε υπολογίστε περίπου στις 150.000€…

Ε-tron, το Quattro της επόμενης δεκαετίας;

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!