NEA

Ποιο είναι το μυστικό του Nürburgring;

Nürburgring track (1)

Έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο το περιβόητο Nürburgring αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους δοκιμής νέων μοντέλων;

Nürburgring track (4)Εδώ και χρόνια η αξιολόγηση ενός σπορ μοντέλου στην πίστα του Nürburgring αποτελεί ένα από τα καλύτερα διαπιστευτήρια, ειδικά δε αν συνδυαστεί με τη επίτευξη μίας καλής επίδοσης. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ακόμη και οι κατασκευαστές ευρείας παραγωγής χρησιμοποιούν τις δυνατότητες δοκιμής στη μεγάλη διαδρομή της «Πράσινης Κόλασης», η οποία είναι διαθέσιμη συνολικά 16 εβδομάδες το χρόνο για δοκιμές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Nürburgring track (3)Μία από τις τελευταίες εταιρίες που μπήκε στο team του Nürburgring είναι η Hyundai, η οποία επένδυσε 5,5 € για να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών σε πολύ μικρή απόσταση από την πίστα. Έτσι, οι Κορεάτες θα μπορούν πιο εύκολα και γρήγορα να βελτιώνουν διάφορα σημεία του σασί (π.χ. το σύστημα διεύθυνσης, η ανάρτηση κ.α.) καθώς η Hyundai εδώ και καιρό έχει δηλώσει πως στόχος της είναι τα αυτοκίνητα της να γίνουν οδηγικά πιο απολαυστικά.

Nürburgring track (2)Τι είναι αυτό όμως που ξεχωρίζει Nürburgring από όλες τις άλλες πίστες; Πρωτίστως τα μέτρα ασφάλειας καθώς πρόκειται για μια οργανωμένη πίστα υψηλών προδιαγραφών. Στη συνέχεια το μεγάλο μήκος της επιτρέπει εκτεταμένες δοκιμές στην  περιοχή παρέχοντας καλή κάλυψη και μυστικότητα. Αλλά το σημαντικότερο είναι το ανάγλυφο μιας και το οδόστρωμα και η χάραξη των στροφών, με έντονες ανωφέρειες και κατωφέρειες, διαφοροποιεί τις συνθήκες ενώ ευμετάβλητες είναι και οι καιρικές συνθήκες.

Συνεχίζοντας με την Hyundai ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, κάθε μοντέλο της εταιρίας που θα δοκιμάζεται από 6 έμπειρους test drivers  και θα συμπληρώνει 480 γύρους στο Ring ή συνολικά 10.000 km. Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν μία κλίμακα για τον ρυθμό φθοράς και για το Nürburgring ο συντελεστής είναι 15, δηλ. τα 10.000 km της πίστας αντιστοιχούν σε 150.000 km στο δημόσιο δρόμο. Προσθέστε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με ειδικά προνομιακά οικονομικά πακέτα που κλείνουν κατά καιρούς οι εταιρίες και έχετε μερικούς-αρκετούς καλούς λόγους που οι κατασκευαστές –και όχι μόνο- κατά επισκέπτονται αραιά/πυκνά το Nürburgring.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!