ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ContiPressureCheck, το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών της Continental!

ContiPressureCheck (2)

Το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών συνδυάζει την εμπειρία της Continental στους τομείς της τεχνολογίας αισθητήρων, οργάνων και ελαστικών και συνεισφέρει στην αποτελεσματική διαχείριση καυσίμων και ελαστικών…

Το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών ContiPressureCheck συνδυάζει σε ένα προϊόν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Continental στους τομείς της τεχνολογίας αισθητήρων, οργάνων και ελαστικών. Έτσι, εκτός από την ακριβή μέτρηση της πίεσης και της θερμοκρασίας των ελαστικών, το ContiPressureCheck προσφέρει στις μεταφορικές εταιρίες μια πολύτιμη ένδειξη για την αποτελεσματική διαχείριση των καυσίμων και των ελαστικών των οχημάτων του στόλου, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Το ContiPressureCheck δοκιμάστηκε πέρυσι σε περισσότερους από 30 στόλους φορτηγών, ημιρυμουλκούμενων και λεωφορείων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σε πάνω από το 20% των οχημάτων διαπιστώθηκαν βλάβες στους τροχούς κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Τα προβλήματα αφορούσαν σε βλάβες στις ζάντες και σε βλάβες των ελαστικών λόγω καρφιών ή ελαττωματικών βαλβίδων. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι βλάβες εντοπίστηκαν εγκαίρως από το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών και διορθώθηκαν, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται αντικατάσταση των ελαστικών.

ContiPressureCheck (1)Η εγκατάσταση του ContiPressureCheck είναι απλή. Ένα ελαστικό στήριγμα επικολλάται στην εσωτερική πλευρά του πέλματος του ελαστικού για την τοποθέτηση του πομπού με μήκος μόλις 2 εκ. και βάρος κάτω από 20 γραμμάρια. Σε περίπτωση αντικατάστασης των ελαστικών, ο πομπός αφαιρείται από το στήριγμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο νέο ελαστικό. Ο δέκτης στερεώνεται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Το σύστημα είναι συμβατό με όλες τις μάρκες ελαστικών και λειτουργεί σε όλα τα οχήματα.

“Ο πομπός τροφοδοτείται μέσω μιας μπαταρίας με διάρκεια ζωής έξι ετών ή περίπου 600.000 km”, εξηγεί ο Dr. Jörg Lehmann, Διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης συστημάτων της Continental στο Αννόβερο. Ο επεξεργαστής καταγράφει διαρκώς τις τιμές πίεσης και θερμοκρασίας του αέρα που μετρώνται από τους αισθητήρες και στέλνει ασύρματα αυτά τα δεδομένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο δέκτη που βρίσκεται στο λεωφορείο, το φορτηγό ή το ημιρυμουλκούμενο.

Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου διαβιβάζει τα δεδομένα μέτρησης στην οθόνη της καμπίνας του οδηγού. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση των ελαστικών του σε πραγματικό χρόνο. Αν η πίεση των ελαστικών αποκλίνει από την προδιαγραφόμενη τιμή, το ContiPressureCheck ειδοποιεί αμέσως τον οδηγό, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την επαναφορά της σωστής πίεσης των ελαστικών. Σε περίπτωση ξαφνικής απώλειας αέρα, το σύστημα αναπαράγει ένα σήμα συναγερμού σε διαστήματα ενός δευτερολέπτου.

“Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 90% των περιστατικών διάτρησης των ελαστικών οφείλεται σε λανθάνουσα απώλεια πίεσης. Με το ContiPressureCheck αυτό ανήκει στο παρελθόν”, αναφέρει ο Herbert Mensching, Διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ και προμηθειών για τα ελαστικά φορτηγών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). Κατά μέσο όρο, τα επαγγελματικά οχήματα χάνουν περίπου 12% της πίεσης αέρα καθ’ οδόν. Αυτό αυξάνει σημαντικά την τριβή, την κατανάλωση καυσίμων, αλλά και τις εκπομπές CO2. Παράλληλα, ακόμη και η ελάχιστη απώλεια πίεσης στα ελαστικά συνεπάγεται μεγαλύτερη αστάθεια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία των ελαστικών και να μειώνεται η διάρκεια ζωής τους. Αντιθέτως, η πολύ υψηλή πίεση στα ελαστικά αυξάνει τη φθορά τους ή προκαλεί ανομοιόμορφη φθορά, γεγονός που επίσης μειώνει τη διάρκεια ζωής τους.

Λίγα λόγια για την Continental.

Με τον παγκόσμιο τζίρο της να ανέρχεται σε 32,7 δισ. ευρώ το 2012, η Continental
αποτελεί κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Ως κατασκευάστρια συστημάτων πέδησης, συστημάτων και ανταλλακτικών κινητήρων και σασί, οργάνων, λύσεων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας (infotainment), ηλεκτρονικών συστημάτων οχημάτων, ελαστικών και τεχνικών ελαστομερών, η Continental συμβάλλει στην ασφαλή οδήγηση και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλον τον κόσμο. Για τους παραπάνω λόγους, η Continental αποτελεί έναν άριστο συνεργάτη στη δικτυωμένη επικοινωνία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτήν τη στιγμή η Continental απασχολεί περίπου 173.000 εργαζομένους σε 46 χώρες.

Με 42.000 εργαζόμενους, ο αρχικός τζίρος του Τμήμα ελαστικών, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ελαστικών παγκοσμίως, ανήλθε σε 9,7 δισ. ευρώ το 2012. Η ευρεία γκάμα των προϊόντων μας καθώς και οι συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της οικονομικής και περιβαλλοντικής μας απόδοσης. Το Τμήμα ελαστικών φορτηγών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως για φορτηγά, λεωφορεία και, επίσης, παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων στον τομέα των ελαστικών ειδικών εφαρμογών.

 

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!